Orgasme: Sliter med å få orgasme med partner etter bruk av sexleketøy

Noen ganger kan det være vanskelig å komme på samme måte når man finner noe som fungerer veldig bra, skriver sexologen!

«Jeg og typen har et generelt bra sexliv. Men etter at jeg begynte å bruke womanizer så føler jeg at det er vanskeligere for meg å nå klimaks. Jeg har ALLTID slitt veldig mye med dette. Problemet mitt er at jeg vil ikke slutte å bruke den siden bruker den som oftest når jeg er alene. Men jeg vil jo fortsatt komme med partneren min. Et lite spørsmål til... Vi har utforsket mye rundt anal. Jeg har prøvd flere ganger å få han til å komme av anal stimuli men får det aldri helt til. Har dere noen tips?» spør kvinne (22).

Sexolog og familieterapeut Thomas Winther svarer.

Hei, kvinne 22.

Noen ganger kan det være vanskelig å komme på samme måte når man finner noe som fungerer veldig bra. Når det skal sies spørs det helt hvordan kjæresten din velger å tilfredsstille deg og hvordan dere tidligere har fått orgasmer. Noen kvinner kommer av penetrering alene, men det er bare rundt 30% som får til dette og selv der pleier klitoris å være aktivert på en eller annen måte. Klitoris har gjerne en medvirkende bi-rolle i de fleste av hennes orgasmer.

Det du kan prøve på, er å bruke den på svakere intensitet når du er alene (og med han) slik at du ikke vender klitoris til at man må ha masse stimuli for å oppnå orgasme, kanskje hjelpe til med fingre eller vibrator når dere har sex? Et annet tips som kan gi deg en litt annen type orgasme, er der du rir ham, men ikke opp og ned som tradisjonelt, men heller gnir deg ned, sidelengs, frem og tilbake mot bekkenet hans når han er dypt inne i deg. På den måten stimulerer du både klitoris mot bekkenet hans samtidig som penis treffer dypere mot livmorhalsen din, noe som kan gi ganske gode langvarige orgasmer.

Når det gjelder å stimulere han analt, er det bare teste ut litt forskjellig. Stor nytelse kommer til den som våger, og det er trolig ikke så vanskelig heller. Anus og området rundt har nesten like mange nervetråder som klitoris eller glans penis, men der hans orgasme er lettest tilgjengelig er området på og rundt prostata. Prostata kan du stimulere med finger, vibrator eller du kan kjøpe et leketøy som gjør at det blir lettere tilgjengelig som en prostatavibrator. Prostata ligger tilgjengelig for stimulering på et par måter. Den ene er mellomkjøttet, altså mellom penis og anus, den andre er å gå direkte til kilden, altså inn anus og 4-8 cm inn og opp mot buken, litt som kvinnens G-punkt.

Dersom du skal kjøpe en prostatavibrator kan det dermed være lurt med en som er litt som en vibrerende «L» som både stimulerer mellomkjøttet og direkte mot prostata. Det kan være lurt å hjelpe til litt å stimulere penis, enten med din eller hans ledige hånd, eller oralt, men gjør det i litt rolig tempo slik at ikke det blir årsak til hans orgasme alene.

Håper det var til hjelp, og ønsker dere lykke til!

Mvh Thomas.