Orgasme: Hun blir fort sår og får ikke orgasme. Hva kan hun gjøre?

God sex skal ikke gjøre vondt, skriver helsebroren og kommer med gode tips!

«Jeg og typen har prøvd mange ganger til å få meg til å komme når han fingrer meg men det går ikke. Og hver gang vi har sex så blir jeg alltid så sår/ rifter i underlivet, det svir veldig hver gang jeg skal tisse, og har vondt i mange timer etterpå når vi har hatt sex. Har du/dere noen tips til hva vi han gjøre for å få meg til å komme og ikke vær så sår etter sex», spør kvinne (20).

Helsebror Per Arthur Andersen svarer. 

Hei jente 20, takk for spørsmål!

Å oppnå orgasme er ikke så enkelt som vi alltid tror. Eller noen ganger er det det, men da er det mange ting som klaffer. 

Orgasme er ikke bare noe som kommer av den riktige fysiske stimulering, men også den mentale og emosjonelle. For eksempel så er stress en stor ødelegger av orgasmer, og hvis en ligger og tenker på at “nå må jeg klare å komme, kan jeg garantere deg at det ikke kommer til å skje.

Så det første du bør tenke litt på er hvilket mind-sett du er i når du skal bli stimulert. Har du lyst og det skjer på dine premisser i et sted hvor du er komfortabel, har tid til overs og du ikke er overlesset av ansvar fra jobb, studie eller annet, og du bare kan ligge og nyte det som skjer med deg, så er mulighetene gode for at orgasmen kommer som lyn fra klar himmel.

Men det er noe jeg stusser litt på i spørsmålet ditt, da de gangene dere har sex så har du rifter og sår i underlivet. For meg så tyder dette på at skjeden din ikke er tilstrekkelig fuktig når dere har sex. Som er et tegn på at du ikke er kåt og stimulert nok før penetreringen skjer. For i tillegg til å bli fuktig i skjeden når du blir stimulert, vil også skjeden din åpne seg litt opp, da nettopp for å ta imot en penis. Men når dette ikke skjer, eller penetreringen kommer for fort og brått, så oppstår det rifter og sår. Og med rifter, sår og vondt flere timer etter sex, kan det virke som at dere ikke begge har like lyst eller blir like godt ivaretatt under sexen. Ikke det at kjæresten din mener å gjøre deg vondt, men kanskje kommunikasjonen mellom dere ikke er så god. For jeg vil anta at det må gjøre litt vondt under sexen også når det er slik du beskriver. Og god sex skal ikke gjøre vondt. Så jeg tror dere må jobbe litt med forspillet deres til sexen og kommunikasjonen.

Hvordan er du alene? Klarer du å bli kåt og få orgasme når du stimulerer deg selv? Om dette er noe du ikke er så vant med, så er det helt greit, men det du sitter på uansett er svaret på hva som føles godt og hva som tenner deg. Dette er en informasjon kjæresten din må få og benytte seg av. For slik det høres ut som nå, så gjør kjæresten din det han tror du vil like.

God sex innebærer god kommunikasjon, hvor partene forteller hva de liker og hva de ikke liker. Hvis vi ikke vet hva vi liker, så må vi utforske litt sammen. Men dette må skje på et tempo som er behagelig for alle parter. Gjør noe vondt, så må det stoppes og gå litt tilbake.

Så jobb litt med kommunikasjonen deres og bruk litt mer tid på det dere liker før penetreringen skjer, så vil nok både du og kjæresten din oppleve at sexen blir bedre. Og kanskje du til og med kan feire med flere orgasmer under en akt?

Lykke til!

Hilsen helsebroren.