Orgasme: Er det vanlig at squirt lukter tiss?

Hva er det egentlig som skjer når kvinner squirter? Sexologen gir svar.

«Jeg lurer på om det er vanlig at squirt lukter tiss?» spør jente (17).

Thomas-svarer-riktig.jpg

 

 

thomas-portrett-farge.jpgHei jente 17.

Fenomenet du beskriver kalles kvinnelig ejakulasjon, eller squirting som du sier. Det er egentlig ikke et nytt fenomen, men har blitt beskrevet så tidlig som 300-tallet før vår tidsregning, og ble i Europa først beskrevet på 1400-tallet av den nederlandske legen Laevenius Lemnius som kvinnelig sæd. Den trenger ikke alltid å være som fremstilt i diverse pornofilmer, og hos noen får man sprut- eller fonteneorgasmer og hos andre kommer det bare en del dråper. En myte er at G-punktet må stimuleres for å oppnå denne typen orgasme, men den kan godt også oppnås ved klitorisstimulering.

Det er forsket mye på hva det er som egentlig skjer når kvinner får utløsning, og man er egentlig ikke helt i mål. Noen ganger er det små doser urin, men denne urinen kan komme når blæren egentlig er helt tom, og man har sett ved ultralyd at blæren fylles opp litt i det man kaller platåfasen, eller med andre ord rett før orgasme, og sendes ut, men man vet at det også er en del kjertler som ligger under skjedeveggen og som skiller ut et sekret som ligner det som omgir sædcellene hos mannen.

Noen analyser av sekretet har vist at det er små forekomster av urin, og lukten kan jo komme av det, men det er helt harmløst og ingenting å bry seg om og helt naturlig.

Håper dette ga noen svar, og for all del, bare nyt opplevelsen med din orgasme.

Mvh Thomas.