Orgasme: Er det normalt å tisse på seg unde... | Kondomeriet

Orgasme: Er det normalt å tisse på seg under orgasme?

Noen kvinner squirter hver gang de har sex, noen gjør det innimellom, mens andre squirter aldri. Alt er like «normalt», ifølge sexologen.

«Jeg har nylig kjøpt meg den berømte womanizer duo. første gang jeg prøvde den kjente jeg en trang til å tisse, så da ga jeg meg her. Neste gang ville jeg prøve å slappe av mer og overse den trangen, det endte med at jeg tissa på meg helt uten kontroll og nå har det skjedd en gang til. Jeg har ikke vært borti noe lignende under samleie, og lurer på om det er normalt for noen å tisse på seg ved orgasme eller er dette såkalt squirting? det lukter litt urin. Jeg har tisset før jeg onanere, og jeg får tisset rett etter også selv om jeg nettopp har tissa på meg», skriver kvinne (25).

Sexolog Siv Gamnes svarer. 

Hei kvinne 25, og takk for spørsmålet ditt. 

Slik jeg forstår det du skriver, så kom det masse væske ut etter at du hadde stimulert med womanizer en stund, og du lurer på om det kan dreie seg om det som kalles squirting (eller spruting) – eller som vi fagpersoner sier: kvinnelig ejakulasjon. 

Noen kvinner squirter hver gang de har sex, noen gjør det innimellom, mens andre squirter aldri. Alt er like «normalt». Væsken kommer ut rett før, under eller etter orgasmen. Den kan komme som en liten stråle eller sive ut. Dette er ikke noe som er viljestyrt, og det betyr at du ikke kan hindre det. 

Svaret på hva denne væsken egentlig er, er fremdeles omdiskutert i fagkretser. Noen mener det er urin fra urinblæra, mens andre mener at det er en væske fra noen kjertler omkring urinrøret. Kjertlene danner, ifølge denne teorien, en tynn klar væske som tømmer seg i urinrøret ved sterke orgasmer. På grunn av plasseringen kan det lukte svakt av urin, men er ifølge teorien ikke det. 

Det som taler mot squirting fra kjertler i ditt tilfelle, er at det er ikke kjent at det finnes noen store kjertler som kan inneholde mengder med væske i tilknytning til urinrøret eller skjeden. Det er kun urinblæra vi kjenner til, som kan romme så mye væske at det kan gi følelsen av virkelig å tisse seg ut. 

Du skriver at du først fikk en trang til å tisse. Noen kvinner beskriver orgasmefølelsen sin som en tissetrengt følelse. Men også overstimulering kan gi denne følelsen. Klitoristuppen er et sted med utrolig mange nervepunkter, og om man ensidig stimulere der, og i tillegg med så mye «kraft» som en womanizer gir, så kan området rett og slett bli litt «numment», eller det dirrer. Denne følelsen er det mange som oppfatter som en tissetrengt følelse. Nummenheten kan også føre til at man ikke klarer å bruke musklene sine godt nok til å holde tilbake urinen.

Det er altså vanskelig å gi deg et helt sikkert svar på om du tisset på deg eller om dette var squirting. Om det er squirting du opplevde, så er det ikke viljestyrt, og dermed er det lite du kan gjøre for å hindre at det skjer. Likevel – om du ikke ønsker at det skal skje, er eneste måten du kanskje kan hindre det på - at du ikke gjør den type stimulering som fører til at det kommer væske.

Håper dette er til hjelp for deg. 

Lykke til.

Vennlig hilsen Siv Gamnes.