Oralsex: Hvordan ha vellykket oralsex?

Han kan forsøke å variere måten han bruker tungen på, fra sakte slikke-bevegelser til mer killing og raske bevegelser, foreslår sexologen.

«Jeg ønsker å ha mer oralsex (slikking) med kjæresten, men jeg er ekstremt lite erfaren med slikking og synes det kan være litt utfordrende å gi instrukser til typen min. Han føler at han ikke er særlig flink i det, og synes det er demotiverende. Han tar derfor sjeldent initiativ til det og/eller gir seg etter kort tid. Vi har prøvd at jeg gir instrukser underveis, gi instrukser før og etter, men vi har ikke helt klart å finne ut noe som funker bra. Jeg vet bare ikke helt hva neste steg er. Vi har vell "gitt litt opp", men jeg ønsker virkelig at vi få det til», skriver kvinne (25).

Hei kvinne 25, og takk for spørsmål om oralsex.

Det er vanskelig å gi deg en «oppskrift» på hvordan oralsexen skal foregå, fordi noe som funker for en person, funker ikke nødvendigvis for en annen. Derfor bør dere bare prøve dere fram slik det faller naturlig for dere, og at du gir uttrykk for hva som fungerer for deg, og han lytter til responsen din.

Det er vanlig å bruke tungen aktivt; slikke rundt skjedeåpningen, og stimulere klitoris med tungespissen. I tillegg kan han forsøke å variere måten han bruker tungen på, fra sakte slikke-bevegelser til mer killing og raske bevegelser.

Klitoris finnes foran omtrent der de indre kjønnsleppene møtes. Klitoris er dekket med en liten hudfold og han kan godt bruke tungen og «leke» med dette området.

Hos jenter kan klitoristuppen være for følsom for direkte stimulering, men mange liker det. Noen synes det er deiligst hvis tungespissen bare berører området rundt klitoris, andre liker bedre at tungen presses mot skjedeåpningen. Andre igjen vil heller ha hele munnen presset mot kjønnsorganet, og at tungen beveger seg saktere (som om han slikker is). Han kan også suge klitoristuppen, klitorisforhuden og de indre kjønnsleppene. Noen liker at de har en finger inn i skjeden samtidig som han slikker eller suger.

Det er viktig å kunne kommunisere når man skal ha sex med en annen person - på den måten får begge det best mulig.

Håper dette er til inspirasjon.

Lykke til!

Vennlig hilsen Siv Gamnes.