Oralsex: Hvor dypt er det trygt å deepthroa... | Kondomeriet

Oralsex: Hvor dypt er det trygt å deepthroate?

Deepthroating er i utgangspunktet ikke sett på som direkte farlig, men det er et «men» her, skriver sexologen.

«Vi er et par som har vært sammen i mange år. Vi har ofte oralsex som første akt. Det kommer et punkt der det stopper når hun deepthroater. Vi lurer på hvor langt det er trygt å fortsette. Det er ikke et problem med brekningsrefleksen, men kommer fysisk ikke lengre inn. Er det bare han som er for lang/stor eller er det mulig og trygt for halsen hennes å forsøke å komme videre inn? I så fall, hvordan? Vi finner ingen pålitelig informasjon om deepthroating utenom ting som kan hjelpe mot brekninger» skriver mann (30). 

Sexolog Thomas Winther svarer.

Hei mann 30.

Deepthroating er i utgangspunktet ikke sett på som direkte farlig, men det er et «men» her. All sex skal være sunn, sikker og samtykkende, og kommunikasjon er her en vesentlig faktor. Hvis man ser for seg at dette er et diskutert tema i heimen og noe dere begge har lyst til å prøve, er det fritt fram, men man må hele tiden sørge for å være varsom og trekke seg dersom hun gir signaler om det.

Vi har en naturlig knekk fra munnhulen og ned i halsen, og det letteste er nok om hun ligger på rygg på sengen og har hodet utenfor slik at man minimerer denne knekken og skaper mest mulig fri bane for penis. Dersom det fortsatt ikke går, er det mulig at hennes svelg er for lite eller din penis for tykk til at det er fysisk gjennomførbart. Store komplikasjoner når man prøver dette har jeg ikke vært borti, men hun kan nok bli litt sår i svelget.

Her er det bare å prøve, og prøve mer. Enten kommer dere til å få det til, eller så er det ikke mulig.

Ønsker dere uansett lykke til.

Mvh Thomas.