Har aldri fått orgasme. Hvordan få det til?

Sexologen gir råd til kvinne som sliter med å få orgasme.

«Jeg er ei 24 år gammel kvinne, og mor, som aldri har likt å onanere. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg får det bare ikke til. Syns verken det er morsomt eller spesielt godt. Jeg har alltid slitt med å få orgasme, og har vel egentlig aldri fått en skikkelig en. Sex, fingring, leketøy, dusj, oralt. Alt er prøvd, kanskje jeg bare er en av dem som ikke skal ha en skikkelig orgasme? Tips, triks og ikke minst hvilke leketøy er anbefalt?», spør kvinne (24).

Thomas-svarer-riktig.jpg

thomas-portrett-farge.jpg

Hei, kvinne 24.

Det hadde vært fint å vite litt mer, som for eksempel hvorfor du ikke liker å onanere, om du er skikkelig tent når du gjør det, og om det kan være noen psykologiske sperrer. For å komme til bunns i dette, vil jeg faktisk anbefale at du tar kontakt med en terapeut.

Du sier at du er usikker på om du i det hele tatt har fått en skikkelig orgasme, så det er kanskje greit at vi går igjennom hovedtypene. Det finnes mange steder man kan stimulere for å få orgasme, men jeg må understreke at det første som alltid må være med er hodet.

Det finnes flere, men det er i hovedsak tre typer orgasmer som stadig beskrives.

Den første, og for mange lettest tilgjengelige, er klitorisorgasmen. Det er veldig forskjellig hvordan kvinner liker at stimuleringen av klitoris skal skje. Noen liker forsiktig berøring, noen liker hard, noen liker direkte på, andre liker rundt, over eller under, og noen liker at dette skjer i forbindelse med penetrering av vagina eller anus. Womanizer er av mange rapportert å være et godt verktøy for jobben, og den er litt annerledes enn den tradisjonelle vibratoren siden den opererer med trykkbølger istedenfor vibrering. Den kan også reguleres til ønsket styrke som gjør at man selv kan styre intensiteten.

Den andre orgasmen, som også er tilgjengelig for mange, er g-punktorgasmen. G-punktet har i mange år vært et omstridt tema innen somatikken og i sexologifeltet. I lang tid har man kranglet om dette punktet faktisk finnes, og det er bare for noen år siden man fastslo at det finnes, og måten man fant det var under obduksjon. G-punktet er egentlig ikke et punkt, men mer et område med struktur som ligner litt på en valnøtt og er lokalisert 3-5 cm inn i skjeden, opp mot buken. Punktet minner i struktur om mannens prostata. Det finnes nok av hjelpemidler for å stimulere dette punktet, en som både stimulerer klitoris og g-punkt er Womanizer duo.

Den siste av de vanlige orgasmetypene er den dypere skjedeorgasmen. Denne beskrives oftest av de som har litt mer erfaring eller har eksperimentert litt. Den er på ingen måte vanskelig å få tak i, men rapporteres oftest med partner på rygg og jenta på topp, og istedenfor den tradisjonelle opp og ned bevegelsen som ofte beskrives i cowgirl, sitter heller jenta helt nede, slik at penetreringen er dyp, for så bevege seg sideveis og rundt slik at penis treffer ganske dypt mot livmorhalsen. Man kan fint få den på egenhånd med hjelpemidler, men da anbefales stimulering av klitoris samtidig. De to siste orgasmene beskrives som noe roligere og mindre intense enn den rene klitorisorgasmen.

Som regel er orgasmen tilgjengelig for de fleste kvinner, men det er helt klart et spørsmål som gjentas ofte i denne spalten. Finn en tanke eller fantasi, lektyre eller film om et tema som du finner opphissende, og prøv å vær i tanken uansett om du er alene eller med partner, og våg å slippe deg løs og ikke la for mange andre tanker forstyrre deg (heller ikke tanken på at du må få orgasme), så skal du se at du kommer i mål. Hvis det fortsatt er vanskelig, så søk hjelp, så du ikke skaper et mønster og en selvoppfyllende profeti på at du ikke får orgasme, det er ikke en veldig opphissende tanke.

Lykke til,

Mvh Thomas.