Analsex: Hvordan bør man gå frem?

Analsex kan foregå med eller uten partner, og med eller uten hjelpemidler, skriver sexologen.

«Mann på 23 som er nysgjerrig på analsex. Hvordan anbefales det å gå frem? Med eller uten leketøy, med eller uten partner?» spør mann (23).

Sexolog Thomas Winther svarer først. Deretter gir produkteksperten råd ved valg av analt sexleketøy.

Hei, mann 23.

Dersom du er nysgjerrig på analsex, er det for så vidt bare å prøve seg fram. Analsex kan foregå med eller uten partner, og med eller uten hjelpemidler og innebærer at man stimulerer anus med penis, dildo, finger eller annet.

Dersom du har lyst til å ha analsex med partner, hvor du er den utøvende part, er det viktig at det er noe dere begge har lyst til da all sex skal være sunt, sikkert og samtykkende. Siden vi snakker om sunt og sikkert, er det viktig å gå rolig frem og bruke god tid. Anus er en muskel som må være klar for penetrering, og siden endetarmen ikke produserer egen fukt, er det viktig med bruk av glidekrem. Siden det er en del bakterier der, er det også viktig med hygiene og sterkt anbefalt å bruke kondom. 

Lykke til med utforskningen,

Mvh Thomas.

//

Hei, mann 23.

Dersom man skal utforske analsex, enten med partner eller med leketøy, er det veldig viktig å bruke god tid på å la analåpningen tøyes ut. Da, som sexologen forklarer, det er en muskel som må være klar for penetrering.

Det anbefales at man begynner å varme opp med godt glidemiddel og en finger eller et lite analt sexleketøy. Begynn i det små og jobb deg gradvis oppover. Alle anale leketøy har en form form stopper i bunnen, som skal sikre at den ikke forsvinner opp i tarmen. Det kan nemlig oppstå et vakuum når du utforsker bakdøra. Mer Lyst Snerten analplugg er et fint alternativ for nybegynnere. Den er uten vibrasjon og har kuler i økende størrelse som også mange mener gir en enda mer pirrende følelse. Velg selv hvor mange kuler du ønsker å innføre.

117424_MerLyst_Snerten_Analplug.jpg

Om du ønsker noe med vibrasjon (som for øvrig kan hjelpe lukkemuskulaturen i anus med å slappe mer av) er vibrerende buttplug Petite Sensations et godt alternativ. Denne har også en liten vibrator i enden, som fungerer som en stopper. Dette gir deg muligheten til å utforske både med og uten vibrasjoner!

117364_Buttplug_Petite_sensations.jpg

Sexologen anbefaler også at man bruker glidemiddel, hvilket er alfa og omega når det kommer til analsex. Vi har egne glidemidler som er spesielt beregnet for analsex. Disse finner du her. Dersom du skal utforske med leketøy (som er laget av silikon) i anus, er det viktig at glidemiddelet er vannbasert for ikke å ødelegge produktet. Vannbasert glidemiddel holder ikke på varigheten like lenge som et silikonbasert, så ikke vær redd for å smøre tykt på!

Og husk: Sex skal aldri være vondt, så om det gjør det, bør du avslutte og prøve igjen senere.

Vi har også skrevet en guide til analsex for nybegynnere, som kan være verdt å ta en titt på.

Masse lykke til!

Hilsen Katarina.