Ungdomsquiz svarene

Her får du svarene! Har du alle riktige?

1) Kun én enkel sædcelle er nok. Kommer det to egg ned kan to egg bli befruktet av to sædceller og vi får toeggede tvillinger.

2) Klamydia kan gjøre både gutten og jenta steril om man ikke får behandling raskt nok.

3) Nei, flere av kjønnssykdommene kommer av virus som vil være en del av kroppen resten av tiden man lever.

4) Den seksuelle lavalderen betyr ikke at man ikke har lov til å ha sex før man er 16 år, men loven er der for å beskytte unge mennesker mot å bli utsatt for seksuelle handlinger man ikke er moden for.

5) Ja, det finnes mange forskjellige størrelser på kondomer, det er derfor viktig at man finner rett størrelse for sikkerheten.

6) Nei, man kan ikke oppbevare kondomer i lommeboka. Varmen fra kroppen sammen med friksjonen kan skade kvaliteten, i verste fall er ikke kondomet sikker nok til å fungere som prevensjon når man trenger det.

7) Vanlig underlivssopp er ikke smittsomt og betegnes derfor ikke som en kjønnssykdom, men det finnes en type sopp som smitter ved sex.

8) Ja, de er svært like. Klitoris er en uutviklet penis og har et klitorishode på utsiden av kroppen og strekker seg som en hestesko rundt skjeden på innsiden. Klitorishodet har også forhud.

9) Nei, både kvinner og menn har like stor erogen sone rundt anus. Derfor kan butt plugs brukes av begge. Det finnes i midlertidig enkelte butt plugger som er spesialdesignet for å treffe prostata, et punkt kun mannen har.

10) En kåte er en utvekst på en trestamme og ser ut som en klump. Det er denne delen de bruker til å lage drikkebeger og trefat av.