Trendvaginaer bekymrer

De siste årene har det vært en økning i bruk av plastisk kirurgi på underlivet. Nå advarer eksperter mot det de kaller trendvaginaer.

Den ledende gynekologen og professoren Linda Cardozo ved King’s College Hospital i London sier det finnes lite forskning rundt effekten av plastisk intimkirurgi. 

Ny look

Operasjonene går for det meste ut på å gjøre det eksterne utseendet på de kvinnelige kjønnsorganene mer attraktivt, samt å stramme opp vaginaen etter barnefødsler. Andre typer operasjoner dreier seg for eksempel om å rekonstruere jomfruhinnen.

Få undersøkelser

Professoren advarer og minner om at enhver operasjon er forbundet med risiko. I tillegg utføres majoriteten av denne typen kirurgi på private klinikker, med alle kostnadene det medfører. Fordi det er gjort få undersøkelser på dette, er det også uklart om kvinnene i ettertid opplever at problemet er løst og deres seksuelle funksjon forbedret. Resultatet kan like gjerne være det motsatte.

Knip igjen

Det finnes dessuten, i følge Cardozo, lite materiale som tyder på at slike nymoderne oppstrammende operasjoner av vaginaen har noe som helst større effekt enn de gode, gammeldagse knipeøvelsene. Hvis man tyr til gamlemetoden, kan også vaginakuler i ulike størrelser være til hjelp. De gir deg en litt ny måte å trene opp bekkenbunnen og vagina på.

Du finner vårt utvalg av vaginakuler her!

Kilde: news.bbc.co.uk, kondomeriet.no