Ti sexbud for jenter

Gutta har fått med seg hva som gjelder og ikke når det kommer til sex, og etter å ha lest utallige artikler om hva de kan gjøre bedre i sengen er det på sin plass at jenter tar seg selv i nakken også. Her kommer en sjekkliste med 10 sex-bud; les gjennom den og legg den på lillehjernen.

Bud nummer 1: Pent undertøy

Hullete og kvapsete undertøy hører hjemme i søppeldunken. Spar gutta for bestemorstrusene du bruker i ”perioden”, og tenk litt på om det matcher eller ei. Gusjegrønt undertøy kan man kanskje spare seg for om man vet at man skal på en hot date?

Bud nummer 2: Personlig hygiene er viktig!

Joda, noen av oss er flinke til å fjerne ekstra kroppshår, og ja, de fleste pusser tennene sine regelmessig også. Men hvordan lukter vi? Kan vi drepe alt liv rundt oss med den nye parfymen fra Dior? Eller lukter det rett og slett grevling? En mellomting med parfyme er helt greit, og for all del: Ikke parfymér ”der nede”. Parfyme på tunga innbyr ikke til en ”dette vil jeg gjøre igjen”-opplevelse. Dessuten; ikke bruk vanlig såpe nå du vasker deg nedentil. Dette kan føre til sopp og ubehag. Det føles ikke behagelig for deg, og lukter ikke akkurat blomster heller. En regelmessig sjekk hos legen utelukker diverse infeksjoner og/eller kjønnssykdommer.

Nummer 3: Ikke spill død

Sex første gang med ny type er ikke alltid like vellykket. Og det er ikke så rart heller. For mange er det lettere å løsrive seg på et one night stand eller i et trygt forhold enn det er når man er lettere smånervøs og litt forelsket. Dermed blir vi kanskje litt reddere for å slå ut håret også? Men man trenger ikke spille død likevel. Sett deg på toppen og vær med på å bestemme tempoet!

Bud nummer 4: Alt med måte

Bud nummer 4 henger sammen med nummer 3. Selv om man skal gjøre litt ut av seg i sengen er det ingen grunn til å skrike, hyle og rive seg i håret. Alt med måte… Om man svinger pisken på første date risikerer man å gi partneren hjerteinfarkt eller prestasjonsangst. La det vente til dere er trygge på hverandre, og har snakket om hva dere liker. 

Bud nummer 5: Ikke still dumme spørsmål

Jenter er også flinke til å stille "dumme" spørsmål. Hold munnen igjen om du ikke har lyst til å høre hvor mange damer han har ligget med. For det første har du ikke noe med det, og for det andre; om han har hatt en del vil han mest sannsynlig svare - han er jo mann... Og da vil du bli liggende og angre på at du spurte. Derfor; la det være.

Bud nummer 6: Ikke få panikk over kroppen din

Han har lyst til å ha sex med deg. Det er en grunn til det, derfor er det ingen grunn til at du skal dekke deg til med dyna, slå av lyset eller holde inn magen. Du har andre ting å tenke på enn hvordan du ser ut.

Bud nummer 7: Fortell hva du liker og ikke

Ingen menn er tankelesere. Hvordan skal han vite hva du liker og ikke om du ikke sier ifra? Om han gjør noe du virkelig liker så fortell ham det, og om han famler i blinde må du gi beskjed om det også. På en pen måte. Gjensidig kommuniksjon er alfa og omega for bra sex.

Bud nummer 8: Pass på tennene

Ingenting er så turn off som å få penisen oppskrapet av tenner! Ikke bare gjør det vondt akkurat der og da, men frykten for at det skal skje igjen kan skremme den barskeste mann og gjøre ham impotent resten av kvelden.

Bud nummer 9: Bruk kondom!

Selv om prevensjon er begge parters ansvar, og du kanskje går ut fra at han har det liggende siden han er mann, er det ingen grunn til at ikke du skal ha det tilgjengelig! Og neida, det er ingen som synes du er billig av den grunn. Du får kreditt for å være voksen nok til å ta ansvar.

Bud nummer 10: Ikke fake orgasmen!

Vannvittig mange jenter later som fordi de ikke tør å fortelle hva som føles godt (punkt 7), fordi de ikke klarer å slappe av (punkt 6) fordi de ikke tør å utfolde seg (punkt 3) eller liknende. Det er ingen grunn til å fake orgasme av den grunn! Tenk bare over hvor dum og lurt du ville følt deg om HAN faket for deg.