Tegn på at Forholdet er over...

Å avslutte et forhold kan være både vanskelig og vondt. Ofte skjønner man ikke hva som skjedde før døren smekker bak den nåværende ekskjæresten. 

Det er da spørsmålene begynner å dukke opp. Kunne du gjort ting annerledes, hvordan kunne det gå så galt, og burde du skjønt hva som skjedde. Svaret er at ja, sannsynligvis burde det ringt noen bjeller underveis. Forhold har nemlig visse pilarer som bryter sammen, og leder til bruddet. 

Her er fem klassiske tegn på at noe er i ferd med å skje:

1) "Mitt" og "ditt" dukker opp

Tidligere delte dere alt med hverandre, både tanker og kropper. Nå kan dere ikke engang dele et måltid uten å krangle om hvem som betalte mest. I forholdet har grensene mellom mitt og ditt blitt visket ut, men når det er i ferd med å rakne, blir folk gjerne mer territoriale.

2) Ikke lenger "vi"

Ordet ”par” betyr noe som er linket sammen som ett. Par tenker gjerne som en i mange situasjoner. Man bruker gjerne ord som vi, oss, og vår. Hvis disse ordene plutselig endres til jeg, meg og min, bør du være klar over at du har et problem. For skjer dette, tar dere et standpunkt både i tale og psykologisk, at dere er uavhengige fra hverandre.

3) Dårlig kommunikasjon

Har dere dårlig kommunikasjon, i betydningen at dere kun svarer med enstavelsesord dersom den andre bryr seg om å spørre deg hvordan du har det, er dere ute og kjøre. Om en venn hadde stilt deg samme spørsmål, ville svaret ofte hatt utfyllende beskrivelser. Dette er et signal på at man ikke bryr seg om å dele tanker og ideer med den andre.

4) Lite kommunikasjon

Dere slutter å ringe hverandre. I begynnelsen av forholdet snakker man gjerne sammen flere ganger om dagen. Når forholdet nærmer seg slutten, begrenser samtalene seg til praktiske beskjeder.

5) Negativitet og kritikk

Tidligere tilførte dere hverandre optimisme og positivitet. Nå krangler dere om små og ubetydelige detaljer. Dere er kritiske og oppgitte over hverandres vaner og oppførsel, gjerne de samme tingene som dere tidligere opplevde som sjarmerende.

Kilder: articledashboard.com, Justin Parfitt.