Sunt å kose seg i det fri | Kondomeriet

Sunt å kose seg litt ekstra i det fri 

Lege og sexolog Kjell-Olav Svendsen oppfordrer nordmenn til å følge lysten om sommeren, og benytte seg mer av mulighetene i naturen også seksuelt. Han mener det er sunt å kose seg litt ekstra i det fri - men viktig vis hensyn til andre i nærheten. 

Sol, mindre klær og mer tid til å roe ned og fylle på energilagrene er noen av grunnene til at mange opplever økt sexlyst om sommeren. 

Allmennlege og sexolog Kjell-Olav Svendsen mener det er sunt å bringe seksualiteten ut i naturen. 

- Vi nordmenn har så mange mørke måneder at det kan være fint for mange å piffe opp seksuallivet litt ute i naturen, sier Svendsen til nrk.no. 

Godt for helsen

Svendsen har en tanke om at det er spenningen ved å kunne bli oppdaget som virker pirrende på mange som søker ut for å utforske seksuelle aktiviteter. Han understreker at man selvfølgelig må vise hensyn, og støtter politiets retningslinjer for seksuell omgang i det offentlige rom. 

- Men vi bor i et så langstrakt land at det bør ikke være noe problem å ha sex utendørs, uten at man blir tatt på fersken, sier han.

Han er ikke i tvil om at det er sunt å piffe opp sexlivet, både for forholdet og helsen. 

Reglene for offentlig sex

I utgangspunktet er det forbudt å ha sex på offentlig sted, men det er sjeldent politiet griper inn dersom aktiviteten ikke er til sjenanse. Blir man tatt på fersken av politiet, har man brutt Straffelovens § 201, som går ut på at dere utviser uanstendig adferd på offentlig sted. Politiet kan utstede en bot dersom de mener at paragrafen brytes. 

Kilde: nrk.no