Stropp på en strap-on

De fleste forbinder strap-on med jentesex. En strap-on er derimot et spennende sexleketøy som kan brukes av alle; kvinner, menn, homofile og heterofile. Det eneste man trenger er et belte eller harness, en dildo som passer i beltet og en partner. 

Noe av det mest spennende med en strap-on er at både kvinner og menn kan ha den på seg, og både kvinner og menn kan være dn mottakende parten. En strap-on kan brukes både analt og vaginalt. En strap-on kan gi et mer lekent preg over sexen, og en annen type intimitet. 

Hva er egentlig strap-on?

En strap-on er et type sexleketøy bestående av en såkalt harness, et belte, som settes rundt hoftene eller midjen. Beltet har feste til en dildo som følger med, og mange har fester som gjør at man kan skifte ut dildoen. Strap-on gir kvinner en kunstig penis som sitter korrekt, mens de gir mannen en ekstra penis som kanskje er fastere eller gir ekstra tykkelse og lengde til sin egen. I tillegg kan en strap-on være et hjelpemiddel for å kompensere for ereksjonsproblemer. 

Myter om strap-on

Dessverre er det mange heterofile par som aldri tar opp temaet om å prøve strap-on, hvor kvinnen er den som har den på seg. To myter har ofte skyld i dette: 1) Menn som nyter analsex er homofile og 2) Kvinner som penetrer menn analt med strap-on ønsker i all hemmelighet at de var menn. 

Begge disse mytene er noe man bør legge fra seg først som sist. Seksuell orientering handler om hvilket kjønn du tiltrekkes av, ikke hva man liker å gjøre seksuelt. Noen homofile nyter analsex, andre ikke. Det samme gjelder for heterofile og lesbiske. Mange menn er hundre prosent heterofile, men nyter likevel anal stimuleing. Heteroseksuelle menn som liker lek med strap-on er ikke homofile, de er derimot heteroseksuelle som nyter analsex. 

Den danske sexologen oppfordrer alle menn til å dyrke mer analsex, hvor de er den som mottar. Sexologen mener anus er et viktig område for den mannlige seksualiteten, og stedet er nesten like følsomt som klitoris. Menn burde massere prostata og den kan stimuleres gjennom anus. De kan gjøre det selv eller få partneren til å gjøre det, lyder oppfordringen fra Lubarski.

Den danske sexologen Robert Lubarski oppfordrer menn til å utforske sine feminine sider gjennom analsex, og viser til at menn som har hatt analsex ofte skriver til sexspalter og lurer på om de er homofile. Han mener at menn må kvitte seg med A4-normene, og at man ikke blir mindre mann av å bli tatt bakfra av kjæresten med en strap-on. 

Myte nummer to er det på høy tid å komme over. For et århundre siden ble kvinner som gikk i bukser anklaget for å ønske å være menn, mens det i dag er en helt naturlig del av motebildet. Det samme gjelder strap-on-sex. Det er rett og slett bare spennende, erotiske muligheter. 

Strap-on for første gang

Den første gangen man prøver en strap-on, kan det være fint å starte med en type som ikke er for stor og avskrekkende. 

Finn riktig type og størrelse

Det finnes et stort utvalg i strap-on belter og dildoer. Som en myk start kan det være lurt å velge et belte med en dildo i liten størrelse. De fleste belter har fester og O-ringer som fungerer med dildoer av ulike størrelser. Etter hvert kan man bytte ut til en større dildo om det er ønskelig. Det eneste man må tenke på, er at dildoen må ha en flat base eller sugekopp i bunnen. 

Beltene til strap-on kommer også i en rekke ulike varianter. Noen er ment for at kvinnen skal ha det på, andre mest for mannen. Beltene finnes i stringtruse-varianterfor begge kjønn, eller uten "lomme" til testiklene slik at den kun er for kvinner. Andre festes rundt livet og under rumpeballene, slik som Garter Strap-on belte. Noen typer strap-on kommer med en hul dildo slik at han kan ha den over penis, samtidig som også hun kan bruke den på han. Mulighetene og variasjonene er mange, så det gjelder å ta seg tid til å finne den typen som passer best for deg og partneren. 

Ulike typer strap-on

Som allerede nevnt er det mange muligheter innenfor kategorien strap-on. Her er noen eksempler på spennende varianter:

Elite dobbeldildo er et eksempel på en type strap-on som gir ekstra nytelse til begge, når det er hun som stropper den på seg. Denne varianten har nemlig en dildo som skal inn i skjeden hennes, mens den andre penetrerer partneren. 

Sandwich Strap-on vibrator gir dobbel penetrering, og kan friste med pirrende vibrasjon i tillegg. Med denne kan du oppleve en heftig sandiwch uten å måtte involvere en tredjeperson. En hul dildo gjør at han kan stroppe den på seg, og fylle henne både vaginalt og analt. 

Share vibrator fra Fun Factory gir mulighet for handsfree strap-on uten belter og stropper. Et fantastisk sexleketøy for alle par, uansett kjønn. 

Når menn mottar

I forhold til en virkelig penis, ligger den største forskjellen ved bruk av strap-on i følsomheten og kontrollen. En mann vil kjenne hvor hardt han støter, vinkelen på penis og hvor dypt han penetrerer. Denne kontrollen er ikke like enkel med en strap-on, som ikke er en del av kroppen. Kvinner har aldri kjent denne kontrollen, og når en kvinne stropper på seg en strap-on, vil hun heller ikke vite hvor hardt eller dypt hun støter med dildoen, hun vil kunne kjenne hvordan den presser mot sine egne kjønnsorganer. 

Derfor er det svært viktig med god kommunikasjon, og at mannen uttrykker tydelig hva som føles bra og ikke. I begynnelsen er det lurt at han styrer, og guider henne. 

Beginners Strap-on dildo og belte er et fint valg om man ønsker å starte forsiktig. 

Tips

Når det er en kvinne som penetrerer mannen bakfra, kan hun bruke den ene hånden på penis og onanere ham samtidig. Den andre hånden kan hun bruke til å holde om hoftene hans.  

Kilder: cupido, psychologytoday.com