Sovner han fort etter samleie? Dette er årsaken

Irriterer du deg over at typen sjelden vil kose etter samleie? Det handler ikke om deg, men om han!

En mann som straks etter akten snur seg på siden og sovner, er et hyppig brukt bilde på menn som først og fremst tenker på seg selv. Det skriver urolog Sturla Pilskog i boken "Penis. En håndbok".

Men sannheten er mer kompleks enn som så, skal vi tro forfatteren.

Dette hormonet har skylden

Forklaringen finner vi i kroppens, og særlig mannens, hormonutskillelse.

Når man får en orgasme skiller man som kjent ut flere hormoner og kjemikalier som påvirker hjernen. Blant annet dopamin, kroppens eget lykkehormon, som bidrar til at vi føler oss våkne. Men vi finner også et annet hormon som øker i mengde like etter en orgasme, og som bidrar til å nøytralisere dopaminet: Prolaktin. Dette er et hormon som vi vanligvis har høye nivåer av om natten og som påvirker hjernen til å søke søvn, forklarer urologen.

Dette hormonet skilles også ut i kroppen hos kvinner etter samleie, men i mye mindre grad. Kvinner er nok derfor mer mottakelig for kos etter sex, da lykkehormonet er mer fremtredende hos dem!

Skiller ut mer ved samleie enn onanering

Menn føler seg nok ikke like søvnige etter å ha oppnådd orgasme ved onanering. Målinger viser nemlig at mannen fire ganger så mye prolaktin ved et samleie som ved onanering, sier forfatteren og påpeker at dette kan skyldes både fysiske og psykiske faktorer som eksempelvis at et samleie oppleves mer tilfredsstillende for kroppen.

Det at han snur seg rundt etter samleie for å sove, uten å virke særlig interessert i å kose, har altså liten sannsynlighet med deg å gjøre. Det har, med andre ord, en naturlig forklaring.

En liten klem og et kyss er likevel mulig å rekke før man snorker, mener forfatteren i boken – og vi kunne ikke vært mer enige!

Kilde: "Penis. en håndbok" av Sturla Pilskog.