Slik tenner du en moden kvinne

Kvinners evne til opphisselse og orgasme er intakt gjennom hele livet. Men har tennings-mønsteret egentlig endret seg? Her gir vi deg tipsene til hvordan du skal få en moden kvinne til å blomstre for fullt.

Den amerikanske professoren, Hugh Barber, har spesialisert seg på modne kvinners seksualitet. Hans forskning viser at det er viktig å holde et sunt sexliv ved like, ettersom det kan være vanskelig å få det til å blusse opp igjen derom sexlysten har vært slokket over tid. Men det er ikke helt umulig. 

Eldre kvinner som har en god helse, spiser riktig og hviler nok har god sannsynlighet til å holde på sin seksualitet langt opp i årene. Sjansene øker betraktelig om kvinnen er flink til masturbasjon og egentid. Bruk av fingrene eller en vibrator gjør at vaginaen holder seg elastisk. 

Myte at sex ikke er viktig for eldre

Professor Hugh Barber mener at det kun er en myte at modne kvinner ikke syns at sex er viktig eller at de ikke har seksuelle behov. Han mener at et slik behov kommer under kategoriene kjærlighet og tilhørighet, som kommer rett etter behovene for mat, drikke og sikkerhet. Han forteller at dersom nærhet og seksualitet ikke er på plass i det siste kvartalet av livet, så vil man som pensjonist ha god tid til å savne det. 

- Det aller viktigste for å beholde sexinteressen og kapasiteten på sine eldre dager er å fortsette å ha sex, mener Barber.

En annen studie konkluderte også med at eldre kvinner som nyter regelmessig sex har mindre utfordringer knyttet opp mot kroppens hjerte-og karsystem enn kvinner som finner mindre glede ved sex.

Hva skjer i en moden kvinnekropp under sex?

Lyst og evne til opphisselse er gjerne fullt intakt hos modne kvinner, men de kroppslige funskjonene er kanskje ikke like sterke som før. Brystvortene blir ikke like stive, kjønnsleppene blir mindre blodfylte og den seksuelle rødmen kan utebli helt.

Vaginaen blir mindre elastisk og sammentrekningene i musklene under og etter klimaks blir gjerne færre og varer kortere. For noen eldre blir den kroppslige responsen på orgasme mer spastiske enn rytmiske. Dette er som regel ikke farlig, men kan oppleves ubehagelig hos enkelte. Professor Hugh Barber forteller at det finnes veldig mange eldre kvinner som beholder sin naturlige lubrikasjon nedentil og har en normal seksuell funksjon, så her er det individuelle forskjeller. 

Ikke nok menn

Det kan bli ensomt for en moden, singel kvinne. I aldersgruppen 65-70 år er det ti kvinner per syv menn. Når alderen passerer 85 år, er det fem kvinner på én mann. Men det skal ikke stå på mennenes vilje. For i en amerikansk undersøkelse viste det seg at 90 % av menn i eldreboliger er interessert i sex.

Svaret kan være å finne en yngre mann, da det er en liten sannsynlighet for at de mennene som fortsatt lever muligens har problemer med potens. Sexleketøy kan også være redningen for kvinner som trenger den kroppslige og beroligende effekten av en orgasme. 

Hvordan gi henne lyst?

Å tenne en moden kvinne gjøres på samme måte som å tenne hvilken som helst annen kvinne. Oppdag hennes fantasier og legg til rette for at noe seksuelt kan bli en positiv opplevelse for dere begge.  Følelser og tanker blir aldri eldre og modne kvinner liker berøring, en god samtale og romantikk som de fleste. 

Vær oppmerksom på hennes utfordringer. Sliter hun med tørrhet i skjeden, enten hun vil erkjenne det eller ikke, vær forberedt med glidemiddel. Alle kan ha nytte av et godt glidemiddel. Ta i bruk en orgasmekrem, som kan hjelpe henne å forsterke blodgjennomstrømninene og opphisselsen. En vibrator kan vekke sansene til hvem som helst, så her kan man velge og vrake i ulike varianter! Og sist, men ikke minst, vis omsorg for at alle trenger nærhet og mennesklig kontakt.

 

Kilder: Cupido, Tara, VG