Slik onanerer nordmenn! | Kondomeriet

Slik onanerer nordmenn!

Hvem onanerer mest? Og hva er onani-vanene til folk der du bor? Her gir vi deg svarene naboen kanskje ikke vil at du skal vite...

83 % av menn oppgir at de onanerer ukentlig eller oftere. Kun 47 % av kvinnene sier det samme. Hva er seksualitet for nordmenn? Hva liker vi? Svarene vi fikk i undersøkselen både overrasket og viser at vi er en åpen nasjon. 

Menn troner fortsatt over kvinner når det kommer til hyppighet

På høsten i 2016 ble det gjennomført en undersøkelse om nordmenns sexvaner i regi av Kondomeriet, utført av Norstat. Som markedsleder på sexleketøy i Norge, ønsker Kondomeriet å være oppdatert på hva det norske folk egentlig tenker.

Hele 23 % av kvinner oppgi at de sjeldent eller aldri onanerer. Her er det stort forbedringspotensiale! Det positive er at svaralternativet som scoret høyest hos begge kjønn var at de onanerte 2-3 ganger i uken. 9 av 10, uavhengig av kjønn, svarer at de onanerer selv om de er i et parforhold. 

Vi har selvfølgelig tallene for de største byene er i Norge, som også muligens gir en pekepinn på de tilhørende nærmiljøene. Vi fant nemlig ut at hele 29 % av innbyggerne i Kristiansand oppgir at de pleier å onanere daglig eller flere ganger per dag. Til sammenlikning var Stavanger nummer to på listen der 15 % oppgir det samme svaret. Oslo-borgere onanerer minst. Her svarer kun 9 % det samme. Er det varmen på sørlandet som gjør innbyggerne litt kåtere enn oss andre? Uansett, er Kristiansand et hestehodet foran. 

 

Hjemme er best

Vi er noen skikkelig vanedyr! Eller kanskje vi bare er så dannede at vi holder onanien der vi føler den hører hjemme, nemlig i vårt eget hjem. Svimlende 98 % svarer at de onanerer helst hjemme. TIl nød kan man onanere hos partner, det svarer 7 %. Men, det var en liten forskjell på menn og kvinner på ett spennende punkt. Og det gjalt egentid på arbeidsplassen! 6 % av menn, mot 1 % av kvinnene svarte at de pleier å onanere på jobben. Kan være effektivt når man vil løse opp unødvendig stress.  

Deilig med "drahjelp"

Sexleketøy er kommet for å bli og aldri før har så mange nordmenn eid et sexleketøy som nå. Faktisk svarer 79 % av oss at det er greit å bruke sexleketøy for å få et bedre sexliv. Det er flest kvinner som har tatt ulike hjelpemidler i bruk. 69 % mot 62 % menn som svarer det samme. Aldersgruppen som i størst grad tar i bruk sexleketøy enten alene eller med en partner er 30-44 år. 

Når det er sagt, hva er det vi koser oss med? Ikke så veldig overaskende kanskje, ligger vibrator og dildo øverst på listen, som også er favoritten til kvinner, etterfulgt av erotisk film og glidemiddel. Vi vet fra før at 75 % av kvinner trenger stimulering av klitoris for å oppnå orgasme, så her vil et vibrerende sexleketøy gjøre onanering både enklere og deiligere. Det er også høy aksept blant nordmenn for at partneren bruker et sexleketøy. Faktisk syns 87 % av menn at det er helt ok at dama bruker noe ekstra enten alene eller sammen. Damene var ikke like begeistret, men fortsatt er det mange (64 %) som syns at typen kan få kose seg med for eksempel en onanihylse

 

 

 

 

 

Kilder: Innsiktsundersøkelse 2016, Kondomeriet