Guide: Slik går du frem ved fisting

Har du hørt om fisting før? Og er nysgjerrig på å prøve dette? Da bør du lese denne guiden!

De fleste som hører ordet «fisting», tenker på en røff form for sex der en knyttneve presses inn i vagina eller anus og kjøres hardt inn og ut. Ja, det er en avansert form for sex, der man innfører hele hånden eller deler av armen i vagina eller anus, men man begynner i det små med én til to fingre, og jobber seg sakte og varsomt oppover i størrelse. Og når det gjøres riktig, kan fisting være en forsiktig og sensuell prosess som kan gi stor seksuell nytelse!

Men - når det kommer til fisting, er det flere forholdsregler som må tas.

Artikkel-fisting-2-NY.jpg

blobid6.png

Skjeden må "varmes opp"

Som de fleste andre seksuelle aktiviteter på soverommet, bør man også varme opp før man setter i gang med fisting. Ikke gå for fort fram, da kan det både være vondt og ubehagelig for dere begge. Det anbefales å stimulere andre erogene soner før og samtidig, for å sørge for at partneren er så avslappet som mulig! 

Når man er avslappet vil det være lettere og mer deilig for partner. Men visste du at skjeden faktisk er tøyelig? Ekspert og sexolog Thomas Winther forteller: "skjeden er egentlig bare rundt 10-12 cm dyp, men kan vie seg til å ta imot mye lenger og større objekter dersom man er opphisset nok". Så lenge det gjøres rolig og forsiktig, man sørger for rene hender og kortklipte negler, og godt med glidemiddel, så skal det i utgangspunktet ikke være noe problem, ifølge sexologen.

Fisting er ikke for alle

Når det er sagt, er det begrenset hvor utvidet skjeden kan bli, og hvor langt inn hånden kan komme. For noen kan det være nok at hånden bare ligger der inne, for noen er bevegelse riktig. Men det viktigste er å huske på at fisting ikke er for alle! Snakk sammen. Partneren må bevisst slappe av i bekkenbunnsmusklene, og man må gå veldig forsiktig frem. For ikke å skade skjedeveggen, urinrør og omkringliggende strukturer må man bruke god tid, tøye forsiktig og bruke rikelig med glidemiddel. 

Artikkel-fisting-husk-glid-NY.jpg

blobid7.png

Selve fistingen

Når dere har brukt god tid på oppvarming og tøying, kan dere føre en smal hånd forsiktig inn. Tommelen må ligge inni hånden. Tommel og lillefinger må ligge inntil hverandre. Når fem fingre er inne, må man sakte lirke, millimeter for millimeter hånden inn. Knokene på hånden er det videste partiet og dermed det vanskeligste å få inn. Man må prøve seg forsiktig fram med hvilken vinkel på hånden som blir lettest å få inn.

Kanskje man må vri litt på hånden; Føre litt mer inn, stoppe, vente, føre litt mer inn, stoppe, vente osv. Det er viktig å ta små pauser underveis, for å sørge at vevet venner seg til at det blir strukket ut. Om man opplever motstand, må man stoppe opp og vente til partneren slapper mer av. Gjør det vondt, bør man avslutte og heller prøve igjen senere. Ved anal fisting er det enda viktigere å gå forsiktig frem da lukkemuskelen kan lukke seg brått. Om dette skjer, er det viktig å ikke trekke seg raskt ut, men å bli der til mottakeren slapper av, før du forsiktig trekker fingrene eller hånden ut.

Kommunikasjon er alt

Det er svært viktig å snakke sammen og hele tiden følge med på partnerens signaler. Hvis det føles ubehagelig eller vondt, må man stoppe. Hvis man er for rask, ikke snakker sammen og ikke tøyer, kan skjedeveggen/anus skades. Skjedeveggen kan over-tøyes eller det kan komme rifter og sår som blør, i verste fall at skjedeveggen revner.

Viktig: Fisting bør gjøres i edru tilstand, da alkohol eller rus kan gjøre at man pusher egne grenser for langt. 

blobid8.png