Slik går du frem ved fisting

"Fisting" kan man nesten kalle et fenomen der man bruker hele hånden for å penetrere skjeden til kvinnen. Her er en guide om dette er noe du vil prøve ut.

Fisting er en avansert form for sex som både kan gi stor nytelse, men også være ubehagelig eller smertefullt. Det er derfor veldig viktig at begge parter ønsker å prøve ut fisting og at man klarer å lytte til hverandre og ikke går for fort og heller ikke hardt fram!

Skjeden må "varmes opp"

Skjeden er svært tøyelig. De fleste kvinner føder gjennom skjeden og et barnehode er stort. Barnet bruker som regel lang tid ned fødselskanalen. Det er mulig å bli fistet i skjeden uten at noe galt skjer. Skjeden er mellom 8 til 10 cm lang, og utvides noe når kvinnen er seksuelt tent, men det er begrenset hvor utvidet den kan bli, hvor langt hånden kan komme.

For noen kan det være nok at hånden bare ligger der inne, for noen er bevegelse riktig. Men det viktigste er å huske på at fisting ikke er for alle! Snakk sammen. Partneren må bevisst slappe av i bekkenbunns musklene, og man må gå veldig forsiktig frem.

For å ikke skade skjedeveggen, urinrør og omkringliggende strukturer må man bruke god tid, tøye forsiktig og bruke rikelig med glidemiddel. Etter en og to fingre, utvider man forsiktig så det blir plass til tre fingre, som man forsiktig tøyer med. Deretter fører man forsiktig inn fire, tøyer og bruker god tid, og deretter fem.

Vil du ikke bruke egen hånd? Sjekk ut denne! 

Selve fistingen

Etter det, før en smal hånd forsiktig inn. Tommelen må ligge inni hånden. Tommel og lillefinger må ligge inntil hverandre. Når fem fingre er inne, må man sakte lirke, millimeter for millimeter hånden inn. Knokene på hånden er det videste partiet og dermed det vanskeligste å få inn. Man må prøve seg forsiktig fram med hvilken vinkel på hånden som blir lettest å få inn.

Kanskje man må vri litt på hånden; Føre litt mer inn, stoppe, vente, føre litt mer inn, stoppe, vente osv. Pausene gjør at vevet får tid til å utvide seg. Hvis man møter motstand, må man stoppe, ikke presse. Man må vente til partneren slapper av igjen. Når hånden er inne, kan man føre tommel og lillefinger ut av hånden, slik at hånden blir større. Det er ikke sikkert hun vil det. Det må dere snakke om, når dere er der.

Finn riktig glidemiddel her!

Kommunikasjon er alt

Det er svært viktig å snakke sammen, puste og bevisst slappe av i musklene i bekkenet. Hvis det føles ubehagelig eller vondt må man stoppe! Hvis man er for rask, ikke snakker sammen og ikke tøyer, kan skjedeveggen skades. Skjedeveggen kan over-tøyes eller det kan komme rifter og sår som blør, i verste fall at skjedeveggen revner.

Man må ikke bruke alkohol eller andre rusmidler. Begge må være helt edrue. Da minsker sjansene for at man tøyer grensene og eventuelt skader skjeden.

Gode tips:

  • Det kan være nyttig å ha på en lateks-hanske. Da glir hånden lettere og glidemiddelet virker bedre. I tillegg hindrer man at bakterier fra hånden føres inn i skjeden. Ikke bruk oljebaserte kremer eller midler, da smuldrer hansken opp.
  • Den som fister må ha kortklipte, avrundet, filte negler for å minske risikoen for rifter.
  • Etter fisting må man ikke ha ubeskyttet samleie fordi skjedeveggen vil ha små rifter og sår, som er svært lette inngangsporter for bakterier, seksuelt overførbare infeksjoner.  
  • Snakk med kjæresten din. Les dette sammen og snakk om det dere leser.

 

Kilde: Kondomeriets sexolog