Slik får du sexlysten tilbake

Manglende sexlyst hos kvinner er ofte diskutert, men det kommer sjelden fram at også menn sliter med lysten. Lite sexlyst hos en av partene i et forhold er en vanlig kilde til konflikt i hjemmet så det er viktig å ta dette på alvor om dere vil finne en løsning.

I et nytt norsk forskningsstudie kommer det frem at 37 prosent av kvinner og 13 prosent av menn sliter med redusert eller fraværende sexlyst. Det kan det være mange grunner til.

Stress og trøtthet er kanskje de vanligste kortvarige årsakene, mens depresjon, ulike medisiner og sykdom kan være dyptliggende årsaker. Alder, generell helse og stemningen i parforholdet er andre faktorer som kan virke inn.

Slik løser du det

Reduser stresset ved å fjerne årsakene til at du stresser. Har du en jobb som gir dårligere livskvalitet, er kanskje tiden inne for å bytte jobb – før partneren bytter ut deg. Sliter du med trøtthet, trenger kroppen søvn. Dessuten trenger heller ikke sex foregå i sengen om kvelden. Velg heller et tidspunkt hvor kroppen føles mer opplagt.

Har du en jobb som gir dårligere livskvalitet, er kanskje tiden inne for å bytte jobb – før partneren bytter ut deg

Det er også vitenskapelig bevist at trening, i tillegg til bedre helse, gir mer overskudd, bedre humør og økt sexlyst. En annen viktig faktor er kosthold. Noen typer mat forgifter kroppen og ødelegger sexlysten. Her er noen eksempler på hva du bør unngå om du vil at sexlysten skal være på topp:

  • Koffein
  • Fast food
  • Godteri og kaker
  • Mat med soyabønner
  • P-piller
  • For mye rødt kjøtt
  • Stivelse (poteter, ris, mais, pasta, brød)
  • Alkohol

Skranter parforholdet og dere ikke ser ut til å klare å gjøre noe med dette selv, er det lurt å snakke med en profesjonell tredjepart. Kanskje kan dere løse opp i det som skaper den dårlige stemningen?

Hvis dere sammen prøver å gjøre noe med livsstilen deres og bruker tid på hverandre, skal du ikke se bort fra at sexlysten vender tilbake.

Trening + sexlyst = sant

Sex og trening henger sammen – uten tvil! Fysisk aktivitet gir deg energi og «frisker» opp kropp og sjel. Trening påvirker den fysiologiske utskillelsen av oppbyggende hormoner som kontrollerer den seksuelle lysten og evnen til å bli påvirket av seksuell stimuli.

Det trenger ikke å være all verdens trening for å kjenne effekten. To til tre moderate økter i uken bør holde. Det kan for eksempel være en rask gåtur eller en joggetur som varer i 15-30 minutter. I tillegg må du ikke undervurdere styrketrening.

Sol gir sexlyst

Man kan ikke annet enn elske denne årstiden. Folk kler seg mer tynnkledd og viser hud. Vi er i bedre humør, har mer energi og får økt sexlyst. Men det er ikke bare varmen og barkledde kropper som gjør oss tente. Lyset har også stor innvirkning på hormonene våre, og er spesielt viktig for lykkefølelsen for mange av oss. Så er det sol der du bor, gå ut og nyt den!

Det er ikke bare varmen og barkledde kropper som gjør oss tente

Et forskningsstudie viser at økt sexlyst, som en del av våryrheten, forkommer oftest hos kvinner. Det kan se ut som at kvinner følger lyset når det gjelder sexlyst og at lysten ligger på topp i april og mai. For menn, viser studiet at det ikke er samme tilfelle, hvor lysten ligger på topp i august. Men årsaken til forskjellen er ennå ikke kjent.

Ferie og flørt er en naturlig kombinasjon på samme måte som jordbær og champagne, sommer og sol. På ferie har du både mer tid og overskudd, og du er langt unna hverdagens kjas og mas. Sol og varme, nakne kropper, deilige drinker, morsomme byturer og eksotiske utlendinger – det skulle bare mangle at sexlysten vekkes til liv.

Kanskje et sexleketøy kan sprite opp stemningen på soverommet? Ta turen innom din nærmeste butikk eller bestill direkte fra nettbutikken.