Fastelavn faller alltid på en søndag, som gir perfekte muligheter for å starte dagen med frekke aktiviteter med partneren.
I Norge er det vanlig å plukke inn bjerkegreiner og lage fastelavnsris. Fastelavnsris er blitt solgt av Norske kvinners sanitetsforening etter krigen, med fargede fjær blant grenene. Opprinnelig kunne fastelavnsriset brukes til å rise (les: spanking) kvinnen før de stod opp om morgenen, som et fruktbarhetssymbol. Risene skulle brukes for å vekke til live fruktbarheten til kvinner, dyr og trær. Fastelavn er også avslutningen for ulike karneval verden rundt.
Tips til Fastelavn for de lekne:
- Lag en leken stemning på soverommet! Pynt med fargede fjær og fastelavensris og sett på musikk.
- Kle dere ut! Fastelavn er den store finalen til mange karneval som for eksempel det i Rio de Janeiro. Finn frem noe fargeglade kostymer og gjerne noe som viser frem dine sexy sider. Finn kostymer her!
- Er du glad i Fastelavnsboller? Spray vispet krem og jordbærsirup på den nakne kroppen til din partner. Eller hva med dette glidemiddelet med smak av jordbær? Bruk munnen til å spise han eller hun ren. Nam!
- En gammel hedensk skikk var å binde nakne jomfruer mot plogen for fruktbarhet i jorda. Dette er selvsagt ikke noe man gjør i dag og som vi ikke støtter opp under, men hva med å la seg inspirere til litt småfrekk bondage? Sjekk vårt utvalg av bondage her!
Lag fastelavnsboller!
Til 16 boller trenger du:
- 50 g gjær
- 3,5 dl melk
- 100 g meierismør
- 100 g sukker
- 500 g hvetemel
- 0,5 ts kardemomme
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts bakepulver
Til pensling:
- 1 sammenhvispet egg
Til fyll:
- 3 dl kremfløte
- 2 ts vaniljesukker
- 1 dl syltetøy
Til dryss ved servering:
- 1 dl melis
Slik gjør du:
- Smelt smøret. Ha i melk og varm opp til 37 °C. Smuldre gjær i en bakebolle, hell i væsken og rør ut gjæren.
- Ha sukker, hvetemel, kardemomme, salt og bakepulver i bollen, elt sammen til en lett og smidig deig. Sett bolledeigen til heving under plast til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
Utbaking og etterheving -
- Del deigen i ca. 16 emner og trill boller. Sett bollene på et stekebrett med bakepapir og la heve under plast i nye 30 minutter.
- Pensle boller med sammenvispet egg og stek på 225 °C i 8 - 10 minutter. Avkjøl på rist.
Fyll -
- Pisk kremfløte og vaniljesukker til en luftig krem. Del boller i to og fyll med syltetøy og krem. Dryss litt melis over til slutt.
Kilder: wikipedia.ord, tine.no