Slik får du avstandsforholdet til å fungere!

Bor du langt unna kjæresten din? Fortvil ikke! Det er flere ting dere kan gjøre for å få avstandsforholdet til å fungere.

Det er mange grunner til at man kan ende opp i et avstandsforhold. Jobb eller studier der man må reise bort. Kanskje bodde dere på forskjellige steder i utgangspunktet og ikke er klar for å eventuelt flytte med barn? At en av partene skal i militæret er jo også et klassiskt tilfelle. Men uansett grunn, hvordan får man situasjonen til å fungere? 

Bruk sansene til å komme nærmere

Doktorgradsstudenten Iveta Jurane-Hobein på Södertörns högskole og Uppsala universitet i Sverige har gjort dybdeintervjuer med 19 mennesker. Intervjupersonene kommer fra Latvia og alle har erfaring med slike forhold og har fått dem til å holde, til tross for avstanden.

Jurane-Hobein fant ut at det å dele ting som gjør det lettere å kjenne seg som en del av hverandres liv, var viktig for forholdet. Blant annet byttet parene parfyme med hverandre. Når savnet ble ekstra dypt, sprayet de med den andres parfyme. Gjennom å forestille deg den andres duft eller stemme, holder de liv i intimiteten.

- Det aller viktigste er å skape seg et bilde av en framtid sammen. Da er det svært viktig å ha de samme tanker og mål, mener den nye doktoren i kjærlighet.

Sosiologen undersøkte også hvordan parene kommuniserer med hverandre. Ikke overraskende er det Skype og meldinger som er de vanligste kommunikasjonsformene, men overraskende ofte skrev kjærestene håndskrevne brev til hverandre eller sendte hverandre pakker.

Ta i bruk "verktøy" som holder spenningen oppe

Sexleketøy kommer i utrolige mange varianter og det finnes noe som passer de fleste i ulike livsfaser. Sexleketøy som kan kobles opp mot hverandre via internett er kanskje det mest spennende. Da har han en masturbator og hun en rabbitvibrator. Disse kan kobles opp mot hverandre slik at de simulerer hverandres bevegelser. Om han jobber fort med masturbatoren, vil hun kjenne bevegelsene hans gjennom rabbitvibratoren! 

En annen variant er sexleketøy som kan styres fra hvor som helst i verden gjennom en app på smarttelefonen. La partneren ta del i det intime fra hvor som helst. Utrolig pirrende!

 Her finner du alle våre app-styrte sexleketøy!

Kilde: forskning.no