Sexleketøy på topp i nord

Sexleketøy er i (norda)vinden som aldri før. Her er sexleketøyfavorittene fra Nord-Norge.

Nord-Norge er kjent for vill og vakker natur, mens de som bor der, har rykte på seg for å være ekstra frittalende og kanskje litt småfrekk i språkbruken? Dessuten sies det at nordlendingene koser seg ekstra mellom lakenene før de skal "dra laksen". Fra gammelt av trodde man nemlig at fiskere får mer napp av å ha samleie før de drar på havet, såkalt “haill”. 

Saftig språkbruk

Det er ikke bare den spesielle fiskelykken som gjør at myten om nordlendingenes virilitet lever i beste velgående. Banneord som “hestkuk” og “fette” er hverdagskost i nord, og ikke bli overrasket om noen forteller en grov vits (grovis) i neste familieselskap over polarsirkelen. Det er nemlig helt normalt.

– Jeg tror nordlendinger oppfattes som kåtere fordi vi snakker mer åpent om sex. Vi er ikke så beskjeden i språkbruket heller, og kan derfor virke litt mer sexfikserte, sier butikksjef hos Kondomeriet i Tromsø, Marianne Bosch.

Én ting er i hvert fall sikkert, nordlendinger er ikke redde for å snakke om hva de liker i senga.

Sexleketøy i vinden

Ifølge Kondomeriet sin innsiktsundersøkelse fra 2016 har ikke nordlendingene noe mer sex enn gjennomsnittet i landet, men selv om beboerne i nord ikke nødvendigvis har mer sex enn resten av befolkningen, så har de kanskje mer spennende sex?

– Nordlendinger liker nok å eksperimentere litt i senga! Vi ser at penisring med vibrasjon, håndjern, analplugg og pisk blir mer og mer populært. Folk i nord fyller gjerne leketøyskuffen for å få et mer spennende sexliv, sier Bosch.

Bildetekst: En vibrerende penisring er en enkel måte å piffe opp sexlivet. Her er Mjuze Bunny, en populær variant i Tromsø. 

Bildetekst: En vibrerende buttplug fra Fifty Shades er også en populær variant for både kvinner og menn i Troms.

Unngå mørketidsdepresjon

Butikksjef hos Kondomeriet i Bodø, Dina Skogvoll, bekrefter at nordlendinger har blitt mer glad i å eksperimentere, og kaller dem for både “lekne” og “eventyrlystne”.

– Nord-Norge er jo en landsdel med mye vær og vind. Det er slik at når stormen herjer som verst ute, må man finne på aktiviteter inne.​

Skogvoll mener at det er ekstra viktig å hygge seg inne og skape god stemning innendørs når det er som mørkest ute, og legger til at massasjeolje, glidemidler og orgasmekrem er et must på soverommet for folk i nord. 

– Et godt sexliv, solo eller med partner, er viktig for både kropp og sjel. Kanskje det er slik man best unngår vinterdepresjon i Nord-Norge?

Bildetekst: Når sola glimter med sitt fravær, er det fint med denne glitrende rabbitvibratoren fra Pavé. 

Bildetekst: Eller hva med en kraftig klitorisvibrator fra Fifty Shades

Mest populært akkurat nå

Akkurat som alt annet, ser man at kjøp av sexleketøy også påvirkes av trender i samfunnet generelt. Sexleketøy for kvinner har lenge vært populært, men nå har også mannfolka kommet på banen. Stigmaet rundt bruken av sexleketøy for menn er mye mindre i dagens samfunn, og dette vises på salget.

– Mannfolka har fått øynene opp for prostatavibrator, noe vi synes er veldig gøy! Mange menn kjøper analplugg og en Fleshlight for å bruke samtidig, sier Bosch.

Men både Skogvoll og Bosch trekker fram “Womanizer”, som er et sexleketøy for kvinner.

– Vi selger mest av klitorisstimulatorer, spesielt Womanizer, som er en stor kundefavoritt, avslutter Skogvoll.

Bildetekst: Womanizer Premium er svært populær blant kvinner i både Tromsø og Bodø, og stimulerer klitoris med trykkbølger i stedet for vibrasjoner.  

Kilder: Innsiktsundersøkelse utført av Norstadt og Brand Cognition (2016).