Sex over 60

Frøydis (62) og Klaus (64) bruker sexleketøy for å opprettholde gnisten i forholdet.

Frøydis og Klaus var begge i et ulykkelig ekteskap, før de skilte seg og fant den store kjærligheten med hverandre. Nå kaller de seg selv “livsnytere”, og håper at deres åpenhet kan bidra til å knuse noen myter om sex over fylte 60. 

– Det at godt voksne ikke er interessert i sex er en myte. Det er så mye deilig sex, uavhengig av alder. Vi nyter hverandre og har god tid til hverandre og nytelsen. Det er en stor og viktig del av livet vårt, sier Frøydis åpenhjertig.

Paret i 60-årene -som vil være anonyme- er bosatt på Sørlandet og jobber i det offentlige. På fritiden liker de å seile, reise og stelle i hagen, og på soverommet prøver de gjerne noe nytt sammen.

– Vi syns det er spennende med en tilleggsdimensjon. Det er viktig å ha en åpenhet mellom oss, og til nye ting, sier Klaus og smiler varmt mot kona.

Gir bedre sexliv 

Bruk av sexleketøy kan være en fin måte å opprettholde et sunt og godt sexliv på med alderen, og finnes i utallige varianter til både kvinner og menn. 

– Først var det litt skummelt å gå inn i på Kondomeriet, så ble det etter hvert “normalt”. Vi fikk god kundeservice, samt at vi opplevde at ingen spørsmål ble dumme eller teite, sier Klaus, som forklarer at de liker best å handle i butikk.

Kondomeriet utførte i 2018 en spørreundersøkelse, som kartla bruk av sexleketøy blant kunder på nett i alderen 50 - 70 år. Undersøkelsen viser at aldersgruppen ikke er fremmed for å bruke sexleketøy sammen med en partner. Hele 91 prosent svarte at de har brukt sexleketøy sammen med en partner, og 86 prosent svarte at sexlivet ble bedre med leketøy. 

– Den største forskjellen fra før og etter vi begynte å bruke sexleketøy, må være at vi har funnet enda en måte å være gode mot hverandre på, sier Frøydis.

Womanizer er favoritten

Paret forteller at de har funnet noen felles favoritter på Kondomeriet.

– Vi bruker glidemiddel. Vi har prøvd mange forskjellige typer og vi liker best silikon. Det er så deilig med et som varer lenge, både til den første og den sjette orgasmen, sier Frøydis om hverdagsfavoritten.

En annen storfavoritt er sexleketøyet “Womanizer”. Sexleketøyet kan minne om en vibrator, som er ment for å vibrere på kvinnens klitoris. 70 prosent av alle kvinner trenger nemlig stimuli på klitoris for å få orgasme.

NB: silikonglidemiddel skal ikke brukes med leketøy laget av silikon, slik som Womanizer.

– Å herregud, den lille saken der er virkelig noe annerledes. Veldig bra!  Man får orgasme, og ikke bare én. Jeg gir den 9 av 10, for mannen min er en tier, påpeker hun.

Klaus forteller at Womanizer virkelig falt i smak hos kona.

– Jeg får nesten ikke være med lengre, spøker han. 

Womanizer har blitt en kundefavoritt hos Kondomeriet og finnes i mange ulike varianter. Finn din nye Womanizer-favoritt her.