Samleie gir bedre orgasmer

Samleie gir bedre orgasmer enn onanering konkluderer en britisk forskningsrapport.

Samleie mer tilfredsstillende

Forskerne Stuart Brody og Tillmann H. C. Krüger har gjennomgått data fra tre studier der man målte prolaktinnivået hos menn og kvinner som oppnådde orgasme, enten gjennom samleie eller onanering. Konklusjonen er at samleie er betydelig mer tilfredstillende enn onanering.

Hormonnivået avslører deg

Prolaktin er et hormon kroppen produserer mer av etter en orgasme. Økningen av dette hormonet etter en orgasme oppfattes som en tilbakevirkningsmekaniske. Dette er for å dempe virkningen av et annet hormon som det produseres mer av ved seksuell tenning; nemlig det lystbetonte hormonet dopamin.

Dersom prolaktin produseres som en motvekt til lysthormonet dopamin, vil prolaktinnivået i kroppen avsløre hvor tilfredstillende orgasme man har hatt, mener Brody og Krüger. På denne måten fungerer prolaktinnivået som en indikator på grad av tilfredsstillelse.

400 prosent bedre

Resultatene fra målingene viste at prolaktinnivået hos deltakere som oppnådde orgasme gjennom samleie var 400 prosent høyere enn hos deltakere som nådde orgasme gjennom onanering.