Så mange kvinner bruker sexleketøy for å få orgasme

Vet du hvor vanlig det er for kvinner å bruke sexleketøy for å oppnå orgasme? Svaret vil kanskje overraske deg.

I samarbeid med Norstat og Brand Cognition har Kondomeriet i slutten av 2016 foretatt en landsdekkende undersøkelse for å kartlegge nordmenns sexvaner. Her var så klar sexleketøy et tema og vi lurer jo egentlig på hvor vanlig det er for norske kvinner i dag med bruk av sexleketøy for å tilfredstilles seksuelt. Hva er egentlig normalt?

De fleste har prøvd

Det er slik at 3 av 4 norske kvinner synes det er greit å bruke et sexleketøy for å få et bedre sexliv. 69 % av alle kvinnene i undersøkelsen svarer at de har brukt et sexleketøy før, og av disse svarer 69 % igjen at de har brukt vibrator eller dildo. Her kan man faktisk si at det er heller vanlig å bruke et sexleketøy!

Klitoris går igjen

88 % av kvinner sier de trenger klitorisstimulanse for å oppnå orgasme, mot 68 % sier de kan få orgasme av vaginal stimulanse eller g-punkts-stimulanse. Ofte blir det en kombinasjon av disse når man har sex. Det som lettest stimulerer klitoris er en vibrator laget for dette. Den kjennetegnes ved at den er mindre enn vibratorer som kanskje har penisform. 94 % av de som svarte i undersøkelsen har kjennskap til vibrator eller dildo. 

Finn din nye klitorisvibrator her!

Hvordan bruker kvinnene sexleketøy?

I undersøkelsen ble respondentene spurt om når under sex de tar i bruk et sexleketøy. Faktisk bruker hele 55 % av kvinner et sexleketøy til oppvarming, 22 % finner frem noe spennende rett før orgasmen, mens 32 % bruker det gjennom hele samleie. 

54% av kvinner sier det er nysgjerrighet som trigger kjøp og valg av sexleketøy. 1 av 4 sier de trengte hjelp med å få orgasme og 28 % av kvinnene sier de bare ville prøve noe nytt. 2 av 10 ønsker større seksuell tilfredstillelse eller syns det rett og slett var spennende!

Kilde: Kondomeriet