Prøver dere å få barn?

Noen blir gravide uten at det planlegges, andre planlegger i god tid, og enkelte må prøve lenge før det store mirakelet skjer. Vi gir noen tips til dere som prøver på å få en liten en.

Eggløsning

Det er lurt å titte litt på kalenderen når hun har eggløsning, og legge opp til en romantisk helg eller hverdag hvor dere pleier og nyter hverandre. Selve eggløsningen skjer ca. 12 – 16 dager før første menstruasjonsdag dersom man har vanlig syklus, dvs. 28 dager mellom hver menstruasjon. Egget som slippes ved eggløsningen kan bli befruktet mellom 12 og 48 timer før det begynner å brytes ned.

Det finnes egne eggløsningstester på apoteket dersom man ønsker et mer nøyaktig tidspunkt for eggløsning.

Fokus på romantikk

Det å prøve og få barn kan være stressende for noen og det hjelper ikke på situasjonen. Ta dere god tid til hverandre og fokuser på deilig sex. Ha det gøy og nyt sexen som dere vanligvis gjør, ikke la graviditeten være hovedfokuset.

Dersom hun også får en orgasme er det enklere for livmorstappen å fange opp de små svømmende krabatene etter utløsning, kanskje en klitorisvibrator kan krydre sexlivet litt ekstra. En orgasme er likevel ikke avgjørende for å bli gravid

Glidemiddel

Det å ha et glidemiddel til hjelp er veldig positivt og fungerer fint for de aller fleste som ønsker å bli gravide. Dersom man har problemer med å bli gravid kan det være lurt å droppe glidemiddelet, og heller fokusere på et deilig forspill som gjør at hun produserer egen fuktighet. Sædcellene må svømme litt ekstra i glidemiddel for å komme frem til mål.

Gutt eller jente

Det er en myte at om gutten bestemmer i senga så blir det en gutt, og omvendt. Det finnes ingen måter å kunne bestemme kjønnet på barnet på, dette bestemmes av kromosomene Y og X (XX hos henne og XY hos han) og kan ikke påvirkes på noen naturlig måte.

Bena i været

Vi har alle sett det på TV eller hørt at om man har bena i været etter at han har hatt utløsning, vil det hjelpe henne med å bli gravid. I følge WebMD er dette ikke nødvendig, det holder lenge å ligge i ro i sengen i alle fall 10 – 15 minutter, det skal være nok til at svømmerne kommer frem til livmoren. Sædcellene beveger seg normal sett 2-3 mm per minutt.

Mye sex

Du øker ikke alltid sjansene for å bli gravid ved å ha sex som kaniner når hun har eggløsning. Hos de fleste menn avtar sædmengden dersom han har utløsning ofte. Annenhver dag rundt tiden hun har eggløsning skal øke sjansen for befruktning.

Helse og alder

Både helse og alder spiller inn på sjansen for å bli gravid. Sjansene for en graviditet avtar med alderen og kvinner under 35 år har større sjanse enn de over 35 år. Det kan lønne seg å ta en helsesjekk før man planlegger graviditet, og spise sunt slik at man får i seg viktige vitaminer og mineraler som kommer godt med under både forsøket på å bli gravid, og under svangerskapet.

Gravid?

Har du mistanke om at du er gravid kan du kjøpe graviditetstest i alle våre butikker og nettbutikk, eller på ditt lokale apotek. Dersom du er gravid anbefaler vi deg å kontakte fastlegen din slik at du får god oppfølging under hele svangerskapet.

Kilder: wikipedia, fertil.no, lommelegen.no