Penisring – komplett guide

La deg inspirere av vår store penisring-guide til å finne ringen du egentlig ønsker seg...

Hva er en penisring?

En penisring er enkelt forklart en ring som tres på penis for å opprettholde ereksjonen hans. Penisringen plasseres nederst ved roten av penis for å holde blodet ute i svamplegemet i en periode. Blodgjennomstrømningen vil reduseres, slik at ereksjonen blir fyldigere, hardere og mer langvarig. Noen menn opplever at de kan holde seg lengre før de kommer, andre opplever at penis blir mer følsom.

En penisring er oftest laget av elastiske materialer som myk plast, silikon, lateks eller gummi, men kan også lages i metall. De myke ereksjonsringene er fleksible som en gummistrikk, og er derfor svært lette å tre på og ta av penis. Noen ringer er dessuten  «vridd» i materialet, for å sikre at ringene ikke ruller oppover.

Ereksjonsring

En ereksjonsring er en enkel variant av en penisring. En ereksjonsring har kun ett formål: å redusere blodgjennomstrømningen i penis. Ved å holde blodet ute i penis,vil han få en fyldigere og mer langvarig ereksjon. Ereksjonsringer kan enten være tynne eller tykke, og noen er i tillegg justerbare. En slik penisring passer for alle menn som ønsker økt nytelse under sex. 

116569_Fifty Shades Perfect O Ring_6.jpg

Utforsk alle våre ereksjonsringer i nettbutikken og finn din favoritt!

Penis- og pungring

Det finnes penisringer med to ringer, én til skaftet og én til testiklene. Disse kalles for penis- og pungringer. En penis- og pungring festes rundt både penis og testikler for å gi han en hardere ereksjon og et godt grep rundt ballene. Når testiklene lett blir dratt ut fra sin vante posisjon ved å feste en ring rundt ballene, vil hele pungen bli ekstra følsom for berøring! En penis- og pungring vil kunne gi ham kraftigere orgasmer som følge av den økte følsomheten og samtidig gjøre det lettere å holde ut lenger under sex.

118013_Penis_Og_pungring_blå.jpg

Det finnes også penis- og pungringer som vibrerer. Hvilken tar oss videre til neste kategori innenfor penisringer! 

Vibrerende penisring

Det finnes også de penisringene som er laget for å gi henne stimuli og nytelse under samleie i form av vibrasjon. Ringen, som har en vibrator, tres på penis på samme måte, men med vibratoren vendt slik at den treffer klitoris under samleiet. Noen av de vibrerende penisringene er utformet med stimulerende riller og nupper på selve motoren som skal treffe klitoris. Dette er for å gi en ekstra pirrende stimulering. En vibrerende penisring er derfor perfekt for par. Den kan løfte parforholdet til nye høyder og la dere få mer ut av favorittstillingene dere allerede har.

117635_Aubin_vibrerende_penisring.jpg

Noen vibrerende penisringer kan styres via fjernkontroll/app. Det åpner opp for mange spennende muligheter. Noen har også en liten uttagbar bulletvibrator. Ta den ut og bruk den på kroppens andre erogene soner for et mer lekent og pirrende forspill, enten alene eller sammen med en partner.

Tips til han: Penisringen kan også settes motsatt vei, og på den måten gi han vibrasjonene. Prøv ringen rundt pungen, gjerne med vibratoren vendt mot perineum (området mellom pungen og anus).

Tips til henne: En vibrerende penisring kan enkelt gjøres om til en herlig vibrator for henne. Fest den rundt fingrene dine og bruk den mens du tilfredsstiller deg selv. Vær kreativ!

Her finner du et stort utvalg av vibrerende penisringer.

Andre spennende penisringer

Det finnes også penisringer med flere bruksområder og større nytelsesspektre. Blant annet:

 1. Penisring med analplugg. Perfekt for han som liker analstimuli.
 2. Penisring med vekter rundt pungen. En slik ring sprer ballene litt fra hverandre med et bånd av vektkuler mellom testiklene og gjør at utstyret oppleves tyngre.
 3. Penisring med dildo. Fin for par som liker dobbel penetrering under samleie!
 4. Penisring med kaninører. Perfekt når han penetrerer henne, for ekstra treffende stimuli på klitoris.
 5. Vibrerende penisring med hylse. Hylsen sitter på skaftet og gjør penis om til en levende vibrator under penetrering. Dette vil gi både partneren og ham kraftigere vibrasjoner.

penisringer_ulike_varianter.jpg

Kan penisringen bli for trang?

Mange menn er opptatt av at penisringen ikke skal klemme rundt penis og er skeptiske til bruk av penisring, fordi de synes de ser for små ut i størrelse. Men om penisringen ikke sitter stramt nok, vil ringen ofte miste sin hensikt med å holde blodet tilbake i penis og dermed gi en hardere ereksjon.

Når det er sagt, er de aller fleste penisringer laget i et elastisk materiale, som for eksempel gummi og silikon, som er relativt tøyelig. Disse materialene blir ekstra glatte om man har på litt vannbasert glidemiddel når man setter på penisringen.

Det fleksible materialet til penisringen sikrer at den tilpasser seg penisstørrelsen og at ringen går tilbake til sin opprinnelige størrelse etter bruk. Derfor vil en penisring som regel passe de aller fleste!

Hvordan finne riktig størrelse på penisringen?

Om du er usikker på hvilken størrelse du bør velge på din penisring, kan du måle penisen din i erigert tilstand først. Bruk et målebånd rundt penisroten, da det er der penisringen skal sitte. Mål omkretsen (rundt penisen din) og del tallet du får med 3,14 for å finne diameteren. Da får du en pekepinn på hvilken diameter du skal se etter når du leter etter den perfekte penisringen for deg. 

Eksempelvis kan et regnestykke se slik ut: 12 cm omkrets / 3,14 = 3,8 cm.

Greit å vite om bruk av penisring

 • Tre på ringen når han har ereksjon. Tres den på før, kan det være vanskelig å få nok blod ut til en ereksjon. 
 • Ringen bør ikke sitte på i mer enn 30 minutter sammenhengende. Et samleie varer gjennomsnittlig i 5 minutter, så du/dere har god tid.
 • Hvis han føler ubehag, bør ringen tas av.
 • Dersom han går på hjertemedisiner, eller medikamenter for å fortynne eller fortykke blodet, bør han vise forsiktighet. Konsulter i så fall med lege før du eventuelt bruker en penisring.
 • Dersom han ønsker mer hjelp til ereksjon, kan han bruke en ereksjonspumpe, også kalt penispumpe. Sett ringen rundt munnstykket på penispumpen og rull den over på det erigerte skaftet etter du har pumpet (før du fjerner pumpen), for å opprettholde effekt.
 • Ringen kan fint brukes i kombinasjon med potenspiller.
 • Husk å vaske penisringen etter bruk.

Sjekk vårt store utvalg av ulike penisringer her!

Kilde: Kondomeriet.no