Ord og uttrykk i erotikkens verden

Her får du en innføring i ord og uttrykk det kan være kjekt å ha oversikten over.

Anale sexleketøy

Sexleketøy spesiallaget for å tilfredsstille anus, designet for trygg penetrering. Anale sexleketøy finnes i form av buttpluger, analplugger med vibrasjon og analkuler. 

Dildo

Sexleketøy laget for penetrering, og som i mange tilfeller er utformet som en penis. En dildo har ingen motor, og du må derfor bevege den selv.

Ereksjonsring

En ring som settes på nederst ved roten av penis, og som gir et godt press for den som har den på. Noen føler også at den forlenger og forsterker ereksjonen.

Erotisk film

Erotiske filmer som kan brukes som et sexleketøy for å stimulere seksuelle fantasier og sexlyst. Dette kan tiltale både par og den som er alene.

Erotisk litteratur

Kan brukes på samme måte som filmer. Partene kan lese for hverandre, bruke det som inspirasjon eller spille ut scenene i boken. Erotiske noveller er en av de mest besøkte sidene vi har.

Glidemidler

Viktig tilbehør ved bruk av de aller fleste sexleketøy, og som et ekstra supplement til kroppens egenproduserte "glid". Glidemiddel gjør i tillegg samleiet mer glidende, mer følsomt og mer komfortabelt. Glidemiddel deles inn i vannbasert og silikonbasert glid. Her kan du lese mer om forskjellene. 

Hjemmelagde sexleketøy

Noen lager egne fantasifulle leketøy som fungerer for seg. Det er viktig å tenke sikkerhet, hygienisk og bruke sunn fornuft hvis man gjør dette.

Penisring

En penisring er det samme som en ereksjonsring, men med det lille ekstra. En penisring har også en vibrator, som stimulerer kvinnen under samleie. 

Penispumpe

Denne vil ikke gjøre penis større for alltid, men noen menn liker det trykket som pumpen skaper, og bruker den når de masturberer.

Seletøy/Harness

Brukes til å feste dildoen eller vibratoren slik at du ikke trenger å holde den. For eksempel rundt hånden, eller på hoftene. Noen kan også festes til møbler.

Strap-on

En strap-on er et type sexleketøy bestående av en såkalt harness, et belte, som settes rundt hoftene eller midjen. Beltet har feste til en dildo som følger med, og mange har fester som gjør at man kan skifte ut dildoen. Strap-on gir kvinner en kunstig penis som sitter korrekt, mens de gir mannen en ekstra penis som kanskje er fastere eller gir ekstra tykkelse og lengde til sin egen. I tillegg kan en strap-on være et hjelpemiddel for å kompensere for ereksjonsproblemer. 

Vibrator

Batteridrevet sexleketøy som dirrer og gir en god følelse som varierer med hvordan du beveger den. Finnes i diverse utforminger, materialer og farger, og har mange bruksområder. 

Kilde: kondomeriet.no