Nei takk til maratonsex

Tørrhumping blir for mye av det gode. Det mener i alle fall enkelte sexterapeuter.

I vår bekvemme hverdag er vi på konstant jakt på lykke og opptatt av å maksimalisere all nytelse, også sex. Mange har en forestilling om at man aldri kan bli for rik, for tynn eller ha for mye sex. Men der er ikke ekspertene helt enige.

I følge Jennifer Parks mener mange sexterapeuter nemlig at tilfredsstillende sex varer fra tre til tretten minutter. Da mener de ren penis-vagina-tid. Forspillet og kosingen etterpå regnes ikke med i denne tiden. Timelang sex er ikke noe særlig, viser en undersøkelse foretatt av kanadiske og amerikanske sexterapeuter. Regelen om kvalitet fremfor kvantitet er altså noe å strebe etter også i seksuell sammenheng.

Ikke overdriv

Forskerne kan nemlig berolige oss med at menn ikke trenger steinharde peniser og at sexen slett ikke trenger å vare i timevis for å være god. Både menn og kvinner blir såre over tid, og det er vanskelig å opprettholde fuktigheten i veldig lang tid. Slapp heller av og tenk at den sexen dere har er mer enn bra nok.

Om dere skulle være et par som derimot liker å dra det ut i det langtekkelige, så husk et godt glidemiddel

Den ideelle tiden

En gruppe på femti psykologer, leger, sosialarbeidere og familieterapeuter med erfaring fra samlivsrådgivning, ble spurt om hva de mente var normal lengde på et samleie. De svarte at to minutter var for kort, tre var greit, syv til tretten minutter er foretrukket og fjorten til tretti minutter for lang tid.

Dette varierer selvsagt fra par til par. Likevel viser det seg at de fleste kvinner synes at 30 til 40 minutter med penetrering er for lenge, nettopp fordi de blir såre og mister lysten.

Få et realistisk bilde av sex

Pornoindustrien får litt av skylden for at mange tror at kvinner elsker å bli tatt i timevis, når selve penetreringen i realiteten kun er en del av en helhet i et forhold. I og med at svært mange kvinner ikke får orgasme ved samleie alene, blir forspillet svært viktig. I første rekke for å sikre et godt sexliv, men også for å skape et intimt og tilfredsstillende forhold.

Konklusjonen må være at det ikke alltid handler om tid, men hva man gjør med tiden og kommunikasjonen mellom dere. 

Kilde: Jennifer Parks, For the Edmonton Journal, world-sex-news.com