Når er det ok med ex-sex? | Kondomeriet

Når er det ok med ex-sex?

En tekstmelding, en fest eller et tilfeldig møte på gaten. En uventet kontakt med ex-en kan fort lede til sex. Men er det alltid så lurt?

Du møter gamlekjæresten på byen, får en uventet melding eller møter han på en fest. Tenningen er kanskje fortsatt til stede, du trenger trøst eller er rett og slett sulten på sex. Når fristelsen er stor kan det være vanskelig å la være. Men noen ganger er det kanskje best å beholde trusene på.

Risikalbelt for følelsene

Å ha sex med en ex kan være svært risikabelt for følelsene til dere begge. Før du faller for fristelsen, bør du være klar over hva du begir deg inn på. Hvis du hadde sterke følelser for ex-en, er det trolig at de gamle følelsene vil vekkes til live igjen. Dette kan gjelde én av dere, eller begge. Hvis du vet at dere ikke kan innlede noe nytt forhold, er det derfor best å la være. Ellers vil du havne i en følelsesmessig berg- og dalbane som ender med kjærlighetssorg. Prøv heller å tenke på grunnene til hvorfor forholdet tok slutt, og sats på å gå videre.

En ny start

Noen ganger kan det derimot være vellykket med ex-sex, særlig hvis forholdet ble avsluttet under omstendigheter dere selv ikke styrte over. Feil timing, utenlandsreise eller andre forhold kan ha bidratt til at dere valgte å gå fra hverandre. Forsoningssex kan være deilig, men gå forsiktig frem. Særlig hvis forholdet tok slutt p.g.a. en annen. Bli trygg på at det andre forholdet er slutt og at ex-en din vil satse på deg fullt og helt.

Bare sex – ikke følelser

Den tryggeste ex-sexen er styrt av lysten på sex med en du liker og kjenner, men ikke har følelser for. Dette må gjelde for begge parter. Vil dere nyte av hverandre uten forpliktelser eller ønsker om noe mer, da er det bare tut og kjør!

 

Kilde: loveandhealth.info