Myter om kvinnelig seksualitet

Kvinners seksualitet har vært myteomspunnet og dysset ned gjennom tidene, gjerne til mannens fordel. Mange av mytene har virket undertrykkende, både på kvinnen som kjønn og kvinners seksualitet. Vi avkrefter herved noen av dem. 

Myte: Kvinnens seksualdrift er ikke like sterk som mannens

Både seksualdriften og nytelsen kan være vel så sterk som hos mannen. Klitoris inneholder like mange nerver som hodet på penis, men de er konsentrert på et mye mindre område. Derfor er følelsen veldig intens. Noen kvinner får også multiple orgasmer, noe som svært få menn oppnår. Alle er ulike, både blant menn og kvinner. Dessuten er det også normalt at sexlysten varierer over tid.

Myte: Kvinner liker det hardt og fort

I virkeligheten er det vel sjelden at kvinner klager over at partneren ikke er hard eller rask nok. Litt ømhet er ikke å forakte, rolig og kjærlig sex hvor dere berører hverandres kropper. Dette kan også være deilig for mannen, samtidig som han slipper unna prestasjonspresset. Fortell hverandre hva dere liker.

Myte: De fleste kvinner onanerer ikke

Undersøkelser viser at to av tre kvinner onanerer i løpet av livet. Det spiller ingen rolle om de har en partner. De fleste kvinner som onanerer, oppnår orgasme, og undersøkelser viser at disse orgasmene er sterkere enn den de får med partneren sin. Det kan skyldes at de slapper mer av alene. Mange kvinner får sin første orgasme ved å onanere, og deretter får de den med en partner.

Myte: Kvinner må få orgasme for å føle seg tilfredsstilte

Mange kvinner føler seg tilfredsstilt selv om hun ikke fikk orgasme. Nærhet og intimitet spiller en stor rolle for mange. På den annen side kan en kvinne som får orgasme føle seg fysisk tilfredsstilt, men ikke følelsesmessig tilfredsstilt.

Myte: Når kvinner sier nei, betyr det kanskje

Nei betyr nei. Vanskeligere er det ikke. Verken relasjoner partene i mellom, situasjonen rundt, eller hva som tidligere har blitt sagt endrer på det. Nei er definitivt NEI!

Kilde: ualberta.ca