Løgner om sex

Mye er sagt om sex opp igjennom tidene. Alt er ikke nødvendigvis helt riktig.

Nedenfor er en oversikt over noen av de største feilbeskrivelsene av sex.

Sex er genetisk 

Vitenskapsmenn og psykologer har hevdet at den viktigste forståelsen av seksuell adferd er den som er linket til reproduksjon. Vi har også blitt fortalt at den mannlige seksualiteten er glupsk og farlig, og kvinnelig seksualitet bare er et ønske om å få barn. Det er selvsagt en genetisk side ved sex, men det betyr ikke at dette er den beste, eller det riktige perspektivet å se på seksualiteten i.

Sex er naturlig og enkelt

Sex er naturlig fordi vi må ha det for å overleve, har det blitt sagt. Samleie er muligens et instinkt for noen, men sex er mer enn samleie. Vi er opplært i den mest elementære oppførsel, som å spise, kommunisere, gå på toalettet. Men sex, det skal vi liksom vite alt om på egen hånd.

Sex har med kjønn å gjøre

Menn er fra sexplaneten Mars mens kvinner er fra romantiske Venus. Dette baserer seg på mytene om at kvinner ønsker å kose, mens menn ønsker rå sex, kvinner kommuniserer, mens menn ikke kan snakke om seksuelle følelser overhode. Myter i denne retningen er mange, og tullete: ”Kvinner og menn kan ikke være bestevenner, sex vil alltid komme i veien”. ”Menn ønsker sex hele tiden, det gjør ikke kvinner”. Hvordan vi tenker, føler og har sex er nok fryktelig mye mer komplisert enn hvilken dør vi skal velge på offentlige toaletter, så her er det bare å skygge unna stereotypiene.

Sex bør være spontant

Hvis sex skal være noe morsomt og spennende som får deg til å føle deg bra og elsket, kan det vel ikke skade med litt planlegging?  Visstnok skal den mest spennende sexen være den som bare skjer ut av det blå, men i virkeligheten hender ikke dette så ofte. Mange par snakker heller ikke om sex, men det betyr ikke at de ikke tenker på det.

Stor, mer, best 

Dette stemmer for noen, enkelte ganger. Men den største løgnen er at dette gjelder for alle, hele tiden. I virkeligheten har man ulike preferanser på størrelse alt etter humøret og hva slags sex man ønsker. Det gjelder både penis og størrelse på hennes bryster.

Sex er spesielt

Jada, men likevel er sex temmelig vanlig. Dette er ikke en brønn som kan gå tom for vann. Litt sex som ikke er ekstraordinær er ikke å forrakte i mellom de store aktene.

Det er en rett og en gal måte å  ha sex på

Sannheten er at det ikke finnes noen regler foruten alder og samtykke.

Kilde: about.com, Cory Silverberg.