Kyssets hemmeligheter

I en del forhold er kyssing svært viktig til å begynne med, men når hverdagen tar over, forsvinner de varme, ømme kyssene. Det samme gjør lidenskapen. Hvorfor skjer dette?

Kyssing mellom partnere forekommer i mer enn 90 prosent av verdens kulturer. Dette viser undersøkelser ved University of Albany (UA) Undersøkelsen viser også at menn kysser for å oppnå sex, mens kvinner kysser for å opprette eller måle statusen på forholdet og for å måle engasjementet hos partneren. I tillegg til å legge mer i kyssingen, ville også svært få kvinner innlede seksuell aktivitet uten først å ha kysset.

Late eks-kyssere

Kyssing er den viktigste måten for par å etablere nærhet på. Slutter man å kysse, slutter man å pleie følelsen av nærhet, advarer Lou Paget, forfatter av boken Sensasjonell Sex. Det er vanligvis en ubevisst forbindelse mellom kyssing og førførelse, og noen blir rett og slett altfor late når forholdet har vart en stund. De føler ingen motivasjon til å forføre partneren.

Gjør noe med det!

Her kommer følgende råd til late eks-kyssere: Kyssing er ikke bare et supert forspill, det er også en deilig opplevelse i seg selv. La det vare lenge, og fortsett å kysse mens dere har sex.

Eksperimenter med forskjellige typer kyss, fra leppesuging til tungekyssing - den gode, gamle kliningen. Gi hverandre alltid et kyss når dere går ut av sengen, selv om det kun er for et lite øyeblikk.

Undersøkelsen ved UA viser også at mannlig spytt inneholder testosteron som påvirker sexlysten, og konkluderer med at kyssing er en slags partner-vurderingsteknikk, som også skal holde forholdet sammen.

Så kyss i vei, folkens!