Klitoris - alt du trenger å vite

Klitoris har ikke alltid vært så lett å forstå seg på opp gjennom historien. Her gir vi deg informasjon og tips til stimulering som er gull verdt!

Klitoris betyr ”den lille bakken” på gresk og de eldste beskrivelsene av klitoris er datert helt tilbake til år 200 e.kr.

Hos mennesker er klitoris er et stort organ, men bare det lille klitorishodet er synlig fra utsiden. Den befinner seg i det øvre møtepunktet mellom de indre kjønnsleppene, over urinrørsåpningen og skjeden. Klitoris er den mest erogene sonen hos kvinner, og stimulering kan føre til seksuell opphisselse, ereksjon og orgasme. De indre delene av klitoris består av vev, som ved opphisselse fylles med blod og dermed svulmer opp akkurat som mannens penis.

Historisk sett

I det 15. århundret antok man at den var like stor som mannens penis, fordi man mente at en kvinne egentlig var en mann som det skjedde en feil på «under produksjonen».

Tidligere trodde man at klitoris var maksimalt 2 cm, men australske Helen O'Connel publiserte i 1998 en artikkel i Journal of urology hvor hun dokumenterte at klitoris faktisk er like stor som en gjennomsnittlig penis.

Klitoris har gjennom tidene vært forbundet med sykdom, en av dem var hysteri. Ordet hysteros er gresk og betyr livmor. Det var tidlig en forestilling om at hysteri kommer av at livmoren vandrer rundt i kroppen.

Det nærmeste man kommer hysteri, slik det ble sett på før 1900-tallet, er seksuell frustrasjon. Grunnen til frustrasjonen var imidlertid ofte at kvinnene verken onanerte eller sjelden fikk orgasme ved samleie.

Fakta om klitoris

  • Klitoris har 8000 nerveender.
  • Har nytelse som eneste funksjon.
  • Avstanden mellom klitoris og skjedeåpningen kan påvirke hvor lett du oppnår orgasme. Jo lenger unna, jo potensielt vanskligere er det. 
  • Klitoris er formet som bokstaven "Y". Den har to ben som strekker seg innover. 
  • Den vokser gjennom hele livet og kan være 2,5 ganger større når du er gammel som når du var en ungdom. 
  • En klitorisorgasme kan forårsake mellom 3 og 16 muskelkontraksjoner og kan vare fra 10 til 30 sekunder. Det er også mulig med multiorgasmer. 

Hvordan stimulere kvinnens klitoris?

Vi gir gode råd for den som ikke helt har fått den store responsen hos damene, samt et par bonustips til den som vil lære litt mer...

Å bruke fingrene for å tilfredsstille kvinnen, kan være svært virkningsfullt, forutsatt at du gjør det riktig. For hardt og for løst er like feil, og sender henne ikke mot de store høyder. Uansett må du først sørge for at hun er tilstrekkelig opphisset før du kaster deg over underlivet hennes. Start med kyssing av andre kroppsdeler før du beveger deg mot ”målet”.

Best med god glid
Et godt råd er å bruke glidekrem på fingeren og gni på klitoris. Klitoris er nemlig et av de riktigste stedene du kan være når du skal tilfredsstille henne. Gå forsiktig frem, og se av reaksjonen hennes om du er på rett spor. Ikke for hardt og ikke for fort i begynnelsen. Du kan også ta pauser, det vil pirre henne mer,  med mindre hun ber deg fortsette.

Raskt og effektivt
Hvis hun liker å ha raske bevegelser under sex, kan du forsøke deg med å bruke langfingeren på henne i litt raskere tempo. Det kan bringe henne mot orgasme. Den beste stillingen er når du sitter mellom bena hennes. Da får du holdt hånden best mulig.

Hjelp til med begge hendene
Bruk begge hendene for å gi henne maksimal nytelse. Bruk fingeren på den ene hånden til å stimulere klitoris, mens du bruker fingrene på den andre hånden til å penetrere henne.

Skruen”
Her kan du bruke flere fingre. Sitt mellom bena hennes og start med håndflaten rettet nedover. Stikk fingrene helt inn i skjeden hennes, vri hånden med håndflaten opp og ta den ut. Gjenta til hun når klimaks. Et tips er også: Når du vrir hånden med håndflaten opp, rør ved klitoris med tommelen din hver gang.

G-punkt indikatoren
Sitt foran henne med håndflaten opp, stikk fingrene inn og gjør en ”komhit”  bevegelse. Se på det som et mål å prøve å nå navlen hennes fra innsiden, noe som resulterer i at du kan komme bort i G-punktet hennes. Ta det forsiktig og føl dere frem til hva som er best for henne.

Overraskelsen
Liker dere å eksperimentere og dere har testet ut å involvere bakenden i sexlivet deres, kan følgende være spennende å prøve. Bruk to fingre til å stimulere hennes vagina, mens du putter lillefingeren inn i hennes anus. Hold hånden sidelengs. Når du beveger hånden inn og ut, gir det en ekstra god følelse.

Skli langs klitoris
Bruk rikelig med glidemiddel og start med fingertuppene på hver side av klitoris, for så å gli nedover og inn i vaginaen. Gjenta mange ganger.

Hvis hun klarer å slappe av og fokusere på sexen, vil det ikke være så vanskelig å bruke fingrene til å tilfredsstille henne, slik at hun oppnår orgasme. Oppmuntre henne til å fortelle hva hun liker, så blir det en enda bedre opplevelse.

Bruk av sexleketøy

Selv om det finnes de som fortsatt mener bruk av sexleketøy kun eksiterer for de ensomme, vulgære eller de med spesielle interesser, så kan man ikke legge under en stol at sexleketøy har kommet for å bli og har aldri vært så populært som det har i dag. Mennesker med alle forskjellige preferanser og i ulike livssituasjoner. Så hvorfor ikke bruke de hjelpemidlene som eksiterer for å oppleve noe av, eller kanskje det beste du vet? Et deilig klimaks!

En klitorisvibrator kommer i mange forskjellige størrelser og varianter. For par kan det være aktuelt med noe som ikke tar for mye plass eller som har en fjernkontroll så begge kan være med å bestemme? Er du enslig kan du velge akkurat det du vil uten å tenke på noen uansett. Trenger du kraftig eller svak vibrasjon? Liker du punktstimulering eller at vibrasjonen skal dekke en større overflate? Kanskje liker du best stimuli av klitoris og g-punkt samtidig? Lek deg frem til hvordan du vil nyte dette fantastiske området på kroppen din!

Kilde: David Strovny, askmen.com, wikipedia.org, womenshealthmag.com, huffingtonpost.com