Kamasutra - en guide til bedre sexlyst

Hvordan skape intimitet, trygghet og mer lidenskap i et forhold? Kamasutra er mer enn bare akrobatiske sexstillinger, og tilbyr universelle råd rundt nytelse og lyst.

Kamasutra, kjent i vesten som Kama Sutra, er verdens mest kjente og omtalte bok om seksualitet. Nytelseboken ble skrevet av Vatsayana Mallanaga allerede rundt 350 f.Kr., i India.

Kama Sutra er læren om nytelse og sensualitet, og tar for seg universelle temaer som blant annet kjærlighet, lyst, flørt, forføring, avvisning, manipulasjon og bedrag. Seksualitet blir sett på som noe spirituelt og mer altomfattende enn “bare sex”, og inneholder blant annet mange tips for å øke lidenskapen og sexlysten mellom to seksualpartnere.

Kama Sutra- forspill

Forspill er en utrolig viktig del av Kama Sutra. Sex skal være gledesfylt for begge, og kurtisering og forføring er noe som går igjen som et sentralt tema i boken. Det er en kjent sak at kvinner generelt trenger lengre forspill enn menn.“Når han frister henne, tvinger han henne ikke på noen måte, for kvinner er som blomster, og må fristes svært forsiktig.”

Ikke la han mase seg til sex! Det er ingenting som dreper sexlysten mer enn “pliktsex”. Hvor lang tid det tar for at akkurat du blir tent og klar for sex, er selvsagt individuelt, men generelt har kvinner og menn ulikt tenningsmønster. Dette tok de hensyn til for over 2000 år siden, det er med andre ord ingen ny vitenskap. Forfatteren av Kama Sutra mente faktisk at kvinnen “bør behandles på en slik måte at hun når sitt seksuelle klimaks først”.

Erotisk massasje

Pirrende dufter, blomster og oljer ble ofte brukt i oldtidens India for å vekke sansene. Elskere tok seg tid til å massere hverandre, tenne røkelse og skape kjemi ved flørt og konversasjoner. “Når en elsker kommer hjem til deg, bør du(...)dusje ham med parfyme og gni ham med deilige oljer, men først og fremst forføre ham med din glitrende konversasjon”

Er det lenge siden dere ga hverandre en sensuell massasje? Det skaper intimitet og nærhet, samt vekker sansene og gjør dere avslappet i hverandres selskap.

Du finner et utvalg velduftende massasjeoljer her.  

Lidenskapelig sex

Dere ender fort opp i misjonærstillingen, og veksler mellom to-tre stillinger som dere liker. Høres det kjent ut? Når ting blir til de grader rutinepreget, slutter vi å være tilstede i øyeblikket og lysten dabber av. Kloring, biting og stønning var nærmest en kunstform i oldtidens India, og kan gjøre oss mer tilstede i kroppen og øke gleden ved selve den seksuelle opplevelsen.

La neglene gli forsiktig over brystene, under haka og mellom lårene for å gi partneren gåsehud. Masser og klø hodebunnen og klip og kjærtegn niplene. “Når lidenskapen vokser, klorer elskerne hverandre med neglene for erotisk friksjon”. Mallanaga advarer likevel om å ikke bruke kloring hver gang man har sex, men heller la det være et uttrykk for lidenskap en gang i blant.

Å bite partneren kjærlighetsfullt i øret eller på andre kroppsdeler, kan også være svært deilig og pirrende for noen. Prøv dere forsiktig fram, og se om de gamle triksene gjør noe for dere. Hvis du liker det, kan du stønne høylytt, og på den måten kommunisere tydelig til partneren din at det frister til gjentagelse.

Hvordan øke sexlysten

Er lidenskapen et glemt kapittel mellom dere, trenger dere kanskje å gå fram på andre måter. Ifølge Kama sutra kan man gjenopplive utmattet lidenskap ved å glemme penetrerende sex for en stund, og heller fokusere på oralsex, onanering, og bruken av sexleketøy. Ja, du hørte riktig! Sexleketøy er ikke en ny oppfinnelse. Før i tiden var sexleketøy laget av gull, sølv, kobber, elfenben, tre og bly. De gamle inderne brukte til og med strap on.

Nå finnes heldigvis sexleketøy i mer komfortabelt og hygienisk materiale, med deilige vibrasjoner eller mer treffende design. Har dere enda ikke prøvd sexleketøy sammen, kan det være på høy tid å utforske dette. Lyst og nytelse kommer i mange former.

Her finner du et spennende utvalg sexleketøy.

Kilder: Kama sutra, Kagge forlag, 2005.