Hvorfor mister man sexlysten?

Den ene dagen er du en sexgudinne og føler deg på topp, mens du neste dag er tilbake i den grå hverdagen. Heldigvis finnes det noen triks for å få sexlysten tilbake på topp. 

En av tre opplever nedsatt sexlyst

Trøst deg med at du ikke er alene om å ha det slik. En nylig publisert undersøkelse kan fortelle at mer enn en av tre kvinner opplevde nedsatt sexlyst den siste måneden, noe som vil tilsvare omtrent 40 millioner kvinner. Definitivt ikke alene, med andre ord...

Menn med potensproblemer kan tross alt få utskrevet medisiner som hjelper. Kvinner, derimot, trenger mer enn litt blod for å holde sexlysten gående. Rådet er å forsøke å avdekke hva som er årsaken til den manglende sexlysten, og på den måten finne tilbake til den kåte varianten av deg.

Det er selvsagt mange ulike årsaker til manglende sexlyst. Noen skyldes utenforliggende faktorer, noen er fysiske, mens andre ligger i hodet hos den enkelte.

Hjernen som potensmiddel 

Mens menn gjerne ikke trenger så mye annet enn en partner for å ha samleie, ønsker kvinner gjerne at omstendighetene rundt skal være i balanse. Hjernen er nemlig et viktig potensmiddel for kvinnen. Hjernen analyserer, planlegger og grubler, noe som kan være ganske hemmende. Så når hun kommer hjem fra jobb, fortsetter hjernen å jobbe, og tenker på alt annet enn sex. Bekymring over mangelen på sexlyst, kan med andre ord også bli en fiende for sexlivet. For hvis hun ikke har sex, vil hun engste seg over at det går ut over forholdet.

Forskere hevder imidlertid at dersom kvinnen masturberer regelmessig, har hun ikke nedsatt sexlyst. Det at hun ikke vil ha sex med mannen, går mer på tillit. Hun føler seg kanskje ikke komfortabel sammen med ham, noe som kan skyldes tidligere opplevelser med sex. Det er uansett viktig at paret snakker sammen om hva årsaken kan være, før det går ytterligere ut over forholdet.

Kilder: womenshealthmag.com, Jennifer Benjamin