Hvorfor mangler han sexlyst?

En generell oppfatning er at mannen alltid er klar for sex, mens det er kvinnen som kommer med unnskyldninger for å slippe. Men det hender seg faktisk at det er han som ikke har sexlyst. Likevel: Hvis han ikke vil ha sex over en periode, er det noe galt. Spørsmålet er hva?

Fem mulige årsaker til nedsatt sexlyst

Tidlig i forholdet har dere så mye sex at dere nesten ikke ser annet enn leiligheten. Etter hvert dabber det normalt litt av med sexøktene i ethvert forhold. Ofte er det kvinnen som bremser på sexen, mens mannen klager sin nød. Men hvis det er han som sakker akterut, er det grunn til bekymring. Vi har samlet fem mulige årsaker til hans manglende sexlyst. Har dere problemer, finner du kanskje årsaken der...?

Han er stresset

Stress påvirker sexlysten hans. Så hvis du vet at han har mye på jobb eller det skjer spesielle ting i familien, kan dette være grunnen til tørken. Det du bør gjøre i første omgang, er å ikke la ham få vite at stresset ødelegger sexlivet deres. Han har nok å stri med. Vær forståelsesfull og kjærlig, dette kan gjøre ham mer avslappet og få dere i gang igjen.

Han er sur på deg

Noen menn surmuler i stedet for å kjefte, så det kan være forklaringen på at hans manglende sexlyst. I tilfeller der du ikke vet hva som er galt, bør du heller spille litt på å få ham blid igjen, flørte med ham og gi ham komplimenter. Det kan hjelpe på dårlig humør å føle seg begjæret.

Han har kalde føtter

Har dere snakket om viktige framtidsplaner som samboerskap eller barn, kan dette ha skremt ham. Ettersom menn styrker båndene via sex, er dette hans måte å gå i tenkeboksen på. Om dette er problemet bør dere utsette alle samtaler om å binde seg, press vil bare gjøre ting verre.

Han har prestasjonsangst

Hvis han har ereksjonsproblemer etter en fest, eller bekymrer seg for om du får orgasme eller ikke når dere har sex, kan selvtilliten hans være litt hanglete. Fortell ham for all del ikke at du har merket at han er annerledes i sengen. Nevn heller noe han gjør med deg som du liker godt, det vil bedre selvtilliten.

Han vil gjøre det slutt

Sannheten svir. Har du eliminert alle andre muligheter og grunner til at dere ikke har sex lenger, bør dere ta en prat. Fortell at du syns han har endret seg og spør hvorfor. Men vær forberedt på et svar du ikke vil like.

Kilde: cosmopolitan.com, Bethany Heitman