Hvorfor han ikke tar initiativ

Det kan være frustrerende når kjæresten aldri tar initiativ i sengen. Forklaringen kan være ganske så enkel.

Vi hører gjerne mest om menns klaging om at kjæresten aldri er den første til å foreslå sex. Grunnene kan være såre enkle. Er du frustrert fordi mannen i ditt liv virker lite interessert i deg, så tenk over hvorfor du selv ikke tar initiativ. De samme grunnene kan nemlig gjelde for din andre halvdel, og det trenger absolutt ikke ligge noe dramatikk i dette.

Han vil føle seg ønsket

Kanskje har han et behov for å føle at du elsker ham og at du syns han er attraktiv. Denne følelsen får han hvis det er du som tar initiativet til sex. Mens mange menn liker å være jegeren i forholdet, ønsker andre å bli begjært så sterkt at kvinnen kaster seg over ham og vil forføre ham i seng. Nyt denne rollen og utforsk ditt jegerinstinkt som forførerinne.

Om passiviteten strekker seg over en lang periode, kan ulempen selvfølgelig bli at det er du som begynner å føle deg lite attraktiv og uten selvtillit. Dessuten kan det være andre årsaker som ligger bak. Da er på tide å ta en prat.

Stresset eller sliten?

Det kan være mange grunner til redusert eller fraværende sexlyst. Stress og trøtthet er kanskje de vanligste kortvarige årsakene og er noe de fleste opplever fra tid til annen. Depresjon, ulike medisiner, og sykdom kan være andre, mer dyptliggende årsaker. Alder, generell helse og stemningen i parforholdet er andre faktorer som kan virke inn.

Stress kan man gjøre noe med ved å fjerne årsaken til stresset. Har man en jobb som gir dårligere livskvalitet, er kanskje tiden inne for å bytte, før partneren bytter ut deg. Trøtthet kan repareres med søvn, dessuten trenger heller ikke sex foregå i sengen om kvelden. Velg heller et tidspunkt hvor kroppen føles mer opplagt. Skranter parforholdet og dere ikke ser ut til å klare å gjøre noe med dette selv, er det lurt å snakke med en profesjonell tredjepart. Kanskje kan dere få løst opp i det som skaper den dårlige stemningen. Det er også vitenskapelig bevist at trening, i tillegg til bedre helse, gir mer overskudd, bedre humør og bedre sexlyst.

Hjelp hverandre

Prat sammen, både om forholdet og om hva som tenner dere. Gjennom gode samtaler kan dere rydde opp i problemer før det blir for sent. Det er også viktig for forholdet å være bevisst på at alle ønsker å føle seg spesiell i blant. Noen av sexdreperne kan man gjøre noe med, andre må man lære seg å leve med og kanskje søke profesjonell hjelp til å løse.

Hvis dere sammen prøver å gjøre noe med livsstilen deres og bruker tid på hverandre, skal du ikke se bort fra at sexlysten vender tilbake. Er du virkelig i tvil, kan det være lurt å snakke med en lege om problemet, for å utelukke sykdom.

Kilde: Lommelegen.no, choosers.ivillage.com