Hvordan skape drømmeferien

Dere har gledet dere lenge til å kunne tilbringe kvalitetstid med bare dere to, og nå skal dere snart avgårde på ferie sammen. Her er tipsene for hvordan dere får en vellykket ferie.

Det blir bare deg og partneren, og en deilig sandstrand hvor dere skal gå hånd i hånd inn i solnedgangen eller en pulserende storby med spennende aktiviteter. Det er i hvert fall planen. Så kommer overraskelsen ingen av dere var forberedt på: Dere har helt ulike forventninger til ferien!

En undersøkelse gjengitt på nettstedet sofeminine.co.uk viste at på en slik kjærlighetsferie ender seks av ti par opp med å krangle. Dette vil dere selvfølgelig unngå, så her er rådene fra nettstedet for hvordan dere får en best mulig ferie sammen.

Planlegg turen

1) Avklar hvilke forventninger dere har til ferien på forhånd, slik at dere ikke blir stående å diskutere om dere skal på grottevandring eller mopedsafari hver gang dere skal ta et valg. Finn rett tidspunkt for planleggingen, gjerne over en koselig middag.

Vær til stede

2) Lær dere å ikke være så tilgjengelige for omverdenen når det bare skal være dere to. Du skal ikke måtte snakke med jobben fire ganger per dag når du har ferie, det er fryktelig irriterende for den andre parten. Det er heller ikke nødvendig å gå inn på Facebook for å få med deg at naboen har klippet plenen, malt gjerdet rundt huset og beiset terassen i løpet av en dag. Så skru av telefonen når dere er sammen, og fokuser på å være til stede sammen med partneren.

Fokuser på den lette, gode samtalen

3) Snakk sammen og ha gode samtaler, men ikke gå inn på de dype, alvorlige spørsmålene. Å grave i problemer eller ta opp irritasjonsmomenter fra hverdagen kan raskt legge en kraftig demper på ferien. Da kan dere havne i et hjørne, og være fanget der resten av ferien. Benytt heller ferien til å kjenne på om ikke disse tingene gradvis slipper taket for deg selv, og at et avbrekk var akkurat det du trengte.

Ta det som det kommer - og tenk positivt

4) Prøv å være i feriemodus og ha en positiv innstiling til problemstillinger som eventuelt måtte dukke opp: Alt er greit, det er ingens feil om det regner, ta det med et smil. Ikke klag, parteneren kan ikke noe for at du har fått myggstikk eller knust solbrillene fordi de datt i bakken. Stikk innom et apotek og kjøp antiklø-middel, eller gå i en salgsbod og finn deg tre nye par solbriller. Vær løsningsorientert, så blir stemningen på topp hele ferien.

Albuerom er viktig selv når dere er sammen

5) Gi hverandre pusterom i ferien. Til vanlig har dere masse tid fra hverandre, og nå skal dere plutselig være sammen bare dere to, 24 timer i døgnet. Ta en liten pause fra hverandre - det er lov selv om man er på kjæresteferie. Gå på en liten shoppingrunde alene, kjøp en avis og les den på en krakk ved stranden, se på båter ved kaia eller ta en massasjebehandling på 50 minutter.

Benytt muligheten for sex

6) Gjør så mye dere kan ut av intimiteten deres, og at dere endelig er alene. Dere er avslappet, brune, uthvilte og har masse energi til sex. Prøv ut ting dere har hatt lyst til og kos med hverandre. Pirr hverandre gjennom dagen til dere ikke kan holde hendene unna hverandre lengre, og la spontaniteten ta over.

Nyt feien!

Kilde: sofeminine.co.uk