Hvordan få en bedre elsker

Du trenger ikke bytte partner for å forbedre sexlivet. Prøv heller å legge om livet litt, så kan dere oppnå gledelig forandring.

En ny studie foretatt ved Harvard School of Public Health avslører at så mange som 65% av kvinnene i studien er misfornøyd med mannens ereksjon og evne til å holde det gående i sengen. Undersøkelsen viser videre at heller ikke menn er særlig fornøyde med egen evne på dette punktet, og det stresset dette påfører ektefellene er ikke gunstig for ekteskapet.

Tren deg opp!

Men det er håp, skal vi tro ekspertene. Hvis mannen din er interessert i å gjøre noe med problemet, er det mange ting han kan forsøke. Tjue minutters trening per dag er alt som skal til for å få en merkbar endring. I undersøkelsen, der 31.000 menn deltok, viste det seg nemlig at de som trente jevnlig hadde 30 prosent mindre risk for å få problemer med ereksjonen enn de som ikke trente.

Han kan også gjøre øvelser som styrker underlivet, ved å trekke sammen og slappe av i muskulaturen, som om han skulle stoppe urinstrålen. Denne øvelsen bør gjentas med ti repetisjoner, tre ganger om dagen, og resultatet vil garantert merkes.

Andre uvaner som har ødeleggende effekt  på sexlivet, er tobakk og alkohol. Hvis han reduserer alkoholinntaket, vil dette ha en positiv virkning på livet deres, ikke bare i sengen, men ellers også. Røyking er også noe dere definitivt bør kutte ut, og dette er heller ikke kun på grunn av ereksjonen, men den generelle livskvaliteten.

Det fine med alle disse rådene, er at de virker like bra på kvinner, så her er det bare å sette i gang, og gjøre en innsats for sexlivet.

Hvordan kan du gå frem?

Det hender at ting ikke alltid er som de skal. Det kan være noe partneren gjør som plager deg, eller at det skjer noe under sex som kan være pinlig. Eventuelt kan jo lysten utebli. Her er fem situasjoner og hvordan du kan håndtere dem bedre:

Du har ikke lyst. Hvordan håndtere det? 
Noen ganger er det helt greit med et nei, andre ganger, når du vet det betyr mye for partneren din, og du er mer likegyldig, kan det være greit å hoppe i det og se om ikke lysten kan vekkes. Atter andre ganger kan du snu et avslag til en innbydelse; foreslå sex, men på et annet tidspunkt, og kanskje også et annet sted?

Du ønsker å gi partneren veiledning, men hvordan?
Kvinner blir ofte stille når mannen spør hva hun liker. Hva du enn gjør, så ikke lat som om du når orgasme bare for å gjøre ham fornøyd og få en ende på det som ikke fungerer. Start heller med et kompliment for det som føles godt, og følg opp med et forslag.

Du er ikke begeistret for kroppsvæsker. Hva gjør du?
Sex er litt klissete, så løp for all del ikke inn på badet med mugne miner etter at det har gått for ham. Likeledes bør han være gentleman og tørke opp med et håndkle slik at du slipper å ligge i en våt dam.

Kroppshygienen er ikke på topp. Hvordan sier man ifra?
Regelen er at man passer på hygienen både for kropp og munn. Må han minnes på det, bruk list. Si for eksempel hvor sexy han eller hun er når de er nydusjet, i stedet for å beordre vedkommende inn i dusjen.

Pinlige sexlyder. Later jeg som ingenting?
Det kommer mange rare lyder når man har sex. Mange er ufrivillige og oppleves som pinlige. Det beste er å beklage, det tar vekk noe av pinligheten. Trykkende stillhet maksimerer alle dårlige stemninger. Ikke lag et stor nummer ut av det hvis det er partneren som lager lyd, det vil partneren nok sette pris på.

 

Kilde: articledashboard.com, Eileen Henderson, lifescript.com.