Dette fantaserer nordmenn om

41 % av nordmenn drømmer om sex i friluft. Det finnes ingen regler eller grenser for seksuelle fantasier, så hva annet er det vi nordmenn egentlig fantaserer om?

Mennesker er forskjellige når det gjelder hva de fantaserer om, hvor ofte de fantaserer og hvor mye glede de får av fantasiene. Men forskere har funnet noen fellestrekk. De fleste fantaserer om personer som ikke er ens vanlige partner, og de fantaserer om seksuelle aktiviteter som regnes som uanstendig eller tabu.

Hvem har seksuelle fantasier?

Så mange som tre fjerdedeler av jordens befolkning fyller nemlig tankene med erotiske fantasier. Dette hevder en undersøkelse offentliggjort av Harlequin Enterprises, utgivere av kioskromaner. 5000 menn og kvinner deltok i undersøkelsen. Forskere er ikke enige om menn fantaserer mer enn kvinner, men at de heller har ulike fantasier. En studie av 15 000 kvinner mellom 18-34 viste at mindre enn 3 % av kvinnene aldri fantaserte.

En av de første sexologene, Alfred Kinsey, fant ut at 64 prosent av kvinner fantaserte når de onanerte, mens nesten alle menn fantaserte når de masturberte. I Kinseys studie rapporterte rundt to prosent av kvinnene at de kunne få orgasme kun ved å fantasere. Studien viste også at eldre kvinner fantaserte oftere enn yngre kvinner.

I følge Kondomeriets nye store innsiktsundersøkelse på nordmenns sexvaner i samarbeid med Norstat og Brand Cognition, valgte 86 % av oss å svare på spørsmål om seksuelle fantasier. Dette tilsier at hvertfall 86 % av oss har på et tidspunkt har hatt slike fantasier. Når det kommer til resten av verden har studien til Harlequin Enterprises noen svar. Sør-Amerika ligger på topp når det kommer til fantasering. Hele 95 % av de spurte i Argentina og Chile fortalte at de hadde et aktivt fantasiliv. Japan havnet nederst på listen, der innrømmet bare 50 % at de fantaserte.

Hardere fantasier

Undersøkelser viser at menn i vestlige kulturer ofte har mer eksplisitte fantasier og foretrekker hardere sexscener enn kvinner. Kondomeriet undersøkelse om nordmenns sexliv inkluderer temaet fantasier og drømmer og har fått svar på hva kvinner og menn egentlig tenner på.  

Så hva er våre seksuelle fantasier her hjemme i Norge? Den fantasien som får størst oppslutning er sex i friluft der hele 41 % svarer at de drømmer om dette. Dette går igjen i alle storbyene. Vi er glad i naturen vår i dette vakre landet og vi drømmer om å vise at vi er glad i hverandre i den også! På andre plass kommer et litt mer overaskende svar. Faktisk fantaserer hele 18 % av oss om å ha sex på et spa, og her er menn den største pådriveren! Hvem hadde trodd det? Sjekk ut illustrasjonen under på hvilke fantasier kvinner og menn har!

 

Hvem gjennomfører?

Til tross for aktiv tankevirksomhet holder vi oss i skinnet i forhold til å gjøre teori om til praksis. Fantaseringen fører nemlig til handling for bare under halvparten av de spurte. De fleste har ingen ønsker om at alle deres seksuelle fantasier skal bli virkelige. For eksempel, en vanlig fantasi blant kvinner er å bli tatt med makt, men de vil absolutt ikke oppleve dette i virkeligheten.  

I Norge er det flest menn som har realisert sine fantasier. I følge undersøkelsen til Kondomeriet svarer 40 % av menn at de har gjennomført sex med en fremmed og 35 % svarer at de har hatt sex på et offentlig sted. Men disse fantasiene var ikke de mest populære, som kan tyde på at de "beste" fantasiene ikke er like lette å gjennomføre. 

Kilde: Innsiktsundersøkelsen 2016, Reuters, Discovery Health,