Har størrelse egentlig noe å si? | Kondomeriet

Har størrelse egentlig noe å si?

Det evige spørsmålet om penisstørrelsen virkelig har noe å si har vært en interesse i uminnelige tider og er evig diskutert. Og fortsatt den dag i dag er dette et spørsmål mange lurer på – har den egentlig noe å si?

Vi hører stadig at størrelsen ikke har noe å si, og budskapet er stort sett det samme: Kvinner er mer opptatt av hvordan han bruker den, enn hvor stor den er.

Det kan være fordi vaginaen ikke er så lang og har ikke så mange nerveceller foruten ved åpningen og noen få centimenter innenfor, ved G-punktet. For mange blir også en lang penis så smertefullt at det går utover sexlivet.

Joda, størrelsen teller

Men på den andre siden blir vi servert undersøkelser som viser det motsatte. I følge skotske forskere har sannsynligheten for gjentatte vaginalorgasmer hos kvinner en sammenheng med lang penis hos mannen.

En nylig nettundersøkelse tok for seg 323 kvinners seksualliv den siste måneden. De ble blant annet spurt om hvor ofte de hadde sex, hva slags sex og hvor mange orgasmer de fikk. I tillegg måtte de oppgi partners penislengde og hvor godt de likte penetreringssex.

Nordmenn kan skryte av mange ting, men størst penis er dessverre ikke en av dem

Forskningsstudiet viser at vaginalorgasmer ser til å være utviklet som en del av kvinners partnervalgsystem der lengre peniser blir foretrukket til en viss grad. Det samme gjaldt ikke for klitorisorgasmer.

Så hva er normal størrelse?

Du har kanskje fått med deg artikkelen i sosiale medier om penisstørrelser som forteller oss at nordmenn kan skryte av mange ting, men størst penis er dessverre ikke en av dem. Gjennomsnittsstørrelsen i Norge er 14 centimeter i erigert tilstand, og vi må se oss slått av både Sverige og Danmark.

I følge en undersøkelse fra 2014, skriver Illustrert Vitenskap at den største penisen er svart. Den viser tydelig av svarte afrikanere og latinoer fra Sør-Europa og Sør-Amerika har lengst penis, og i Den demokratiske ­republikken Kongo er gjennomsnittslengden nesten 18 centimeter i erigert tilstand.

Kvinner skal visstnok være mer opptatt av tykkelsen, og gjennomsnittlig er den 12 centimeter målt rundt roten av skaftet i erigert tilstand – ifølge Wikipedias omfattende artikkel om peniser.

Liten penis? Fortvil ikke

Ja, så har penisstørrelsen noe å si for enkelte kvinner, men fortvil ikke av den grunn. De fleste kvinner får kun orgasme ved klitorisstimulering, og da er ikke størrelsen på penis et så stort faktum. Uansett har Kondomeriet hjelpemidler.

Ja, så har penisstørrelsen noe å si for enkelte kvinner, men fortvil ikke av den grunn

Hvis du føler at du trenger det lille ekstra under samleiet kan en penisforlenger være løsningen. I tillegg til å gi ekstra lengde vil de også gjøre sitt til at du holder ut litt lenger da de har en viss følelsesdempende effekt.

Eller hva hva med en liten leke man kan ha mellom seg og partneren? Overrask partneren din med en liten vibrator som gir heftige resultater.

Ta turen innom din nærmeste butikk eller bestill direkte fra Kondomeriet.no. Husk at de sender ut 100 prosent anonyme forsendelser så du kan droppe bekymringene for at andre skal finne ut hvor og hva du har handlet.