Har du en fetisj?

Noen liker stiletthæler, andre liker lær og noen blir opphisset av brunt hår. Er du helt fiksert på et objekt eller en kroppsdel, og trenger dette for å nå seksuell tilfredsstillelse? Da har du en fetisj.

Skille mellom fetisj og fantasi

En fetisj er for eksempel det du fantaserer om når du onanerer og har sex, og du fantaserer om dette for å tenne. Dersom du har fetisj for en gjenstand , vil du gjerne ha med denne når du har sex med en partneren. Å tiltrekkes av brunetter er én ting. Men dersom du ikke klarer å bli opphisset av andre enn jenter med brunt hår, har du mest sannsynlig en fetisj for brunetter.

Et substitutt

Fetisj betyr egentlig amulett, og kommer fra det gamle portugisiske ordet feitico, som også betyr falsk makt og objekt. Når portugiserne utforsket Vest-Afrika og erobret land, kaltes de innsamlede objektene som knyttet seg til gudedyrkelse, for fetisj. Den gang var fetisjisten en som tilba det uvanlige. Det var først senere at ordet fikk en litt annen betydning.

En fetisj betyr at kraft overføres fra originalkilden til et substitutt. I tillegg er en fetisjist en som oppfører seg utenfor normene for hva som anses som normalt. I våre dager er det begrepet noe utvidet.

Ulike varianter

Det finnes mange typer fetisjer. Noen liker stoffer som gummi, lær, lateks og silke. Andre liker formen på et objekt, som stiletthæler, høye støvler og undertøy. Føtter, hår, baken, bryster er også regnet som fetisjer.

Behold fatningen

Det meste kan gjøres om til en fetisj og det er ulike grader av fetisjer, fra lav til ekstrem. En tommelfingerregel er at dersom fetisjen din truer forholdet eller legger føringer på livet ditt, er den ute av kontroll og det er på tide å søke profesjonell hjelp.

Kilde: askmen.no.