Har din nye utkårede barn fra før?

Dater du en alenemor eller alenepappa, er det noen viktige kjøreregler du bør følge. Husk at du aldri vil bli nummer én på prioriteringslisten deres, og at sølv ikke alltid betyr nederlag.

Hvis den potensielle partneren i ditt liv viser seg å være aleneforsørger til et barn eller to, er respekt og forståelse fasiten. Det kan virke skremmende, men mener du alvor, bør du jobbe deg gjennom frustrasjonen over at ikke alt går som smurt hele tiden. Husk at din oppførsel har mye å si for om det blir en fortsettelse på forholdet eller ikke. Her kommer noen råd til deg som dater noen med barn fra før.

Planleggingen er viktig

I ditt nye forhold vil planlegging alltid spille en stor rolle. Det vil neppe være rom for impulsive restaurantmiddager, og det gjelder å være kreativ for å pleie spenningen. Et langt tidsperspektiv er nødvendig, og den romantiske middagen får dere heller avtale i god tid på forhånd. Denne organiseringen gjør ikke nødvendigvis forholdet forutsigbart og kjedelig, men det motsatte, fordi dere må vente på hverandre og holde kontakten via telefon og e-post.

Spontanitet på kalenderen

Den spontaniteten du er vant til, er borte. Det du har å jobbe med, er strategisk planlegging og en ukeplan. Lær deg planen hans eller hennes så godt som mulig og planlegg deretter. Finn ledige tidspunkter, og dukk for eksempel opp tidlig en lørdag med frokost til dem begge.

Inkluder barnet

Hvis du arrangerer dater som inkluderer barnet, slipper daten din å bruke barnevakt, og han eller hun får muligheten til å bruke tid på deg også. Det viser i tillegg at du interesserer deg for barnet, noe som er viktig, ettersom et forhold vil inkludere dere alle.

Lag lekeavtaler

Etter hvert kan dere avtale leketider med dine nieser, nevøer eller barna til dine næreste venner. Slik får dere tid for dere selv, og som forelder kan daten din kan slappe av når barnet har det gøy med jevnaldrende. Sørg for at barna og barnevaktene har truffet hverandre tidligere.

Ditt forhold til barnet 

Det er selvsagt din utkårede som må bestemme når du skal få treffe barnet og hvilket forhold du skal ha til det. Ikke forhast dere, bli godt kjent og trygge på hverandre før du møter den viktigste i livet hans eller hennes. Du skal selvsagt heller ikke ignorere barnet, men press deg for all del ikke inn i rollen som reserveforelder.Kilde: Samlivskorrespondent Matthew Lynch