Graviditetsguide for mannen

Til tross for at graviditet er noe de fleste par gleder seg over sammen, kan menn oppleve forandringene hos partneren som både skremmende og uforståelige. Her er en enkel guide til hva som venter vordende fedre:

Kvalme og oppkast

De tre første månedene i morens mage er avgjørende for barnets utvikling, hjernefunksjon og motorikk. I disse tre månedene er det relativt normalt at hun opplever kvalme og oppkast, gjerne om morgenen.

Humørsvingninger

En gravid kvinne kan vise atferd du aldri har sett hos henne før: Hun kan ha enorme humørsvingninger, eller få et ekstremt behov for enkelte typer mat hun aldri har vist spesiell interesse for tidligere. Dette har sammenheng med hormonforandringene i kroppen hennes.

Å spise for to

Det er en gammel myte at gravide kvinner skal spise for to. Det viktigste er at hun har en velbalansert og sunn kost. Dersom hun er velfødd og ved god helse, er sjansen stor for at også babyen vil bli det.

Sex under svangerskapet

Kvinner kan ha sex mens de er gravide. Mange par rapporterer at de nyter sex mer under svangerskapet, fordi de slipper å tenke på prevensjon. Nøkkelen er å finne en behagelig stilling. I takt med at kroppen hennes forandrer seg, kan det være lurt å finne frem til nye stillinger. Å ligge på siden og bli penetrert bakfra, kan ofte være en god løsning. I tillegg finnes det spesielle puter som kan være til god hjelp.

Les flere tips om stillinger som passer for gravide her. 

Vektøkning

Det finnes ikke et gitt antall kilo som er normalt å legge på seg under en graviditet. Hver enkelt kvinnekropp er forskjellig, men dersom hun spiser sunt og normalt og fortsetter å trene etter svangerskapet, kommer hun tilbake til sin normale kroppsvekt relativt raskt etter fødselen.

Kilde: Askmen.com