Godlukt for lysten

Vi påvirkes av luktene rundt oss, både bevisst og ubevisst. Her er noen tips til dufter som kan virke positivt på stemningen mellom deg og partneren din...

Parfymer og aftershave lukter forskjellig fra person til person, rett og slett fordi kroppene våre er ulike, så prøv deg fram. Hjernen setter dessuten i sving hukommelsen basert på hvilke dufter du utsetter deg og din partner for. Slik kan du dra veksler på tidligere opplevelser og få fram assosiasjoner som påvirker stemningen.

Romantisk

For romantikeren kan en duft av lavendel eller rose virke tiltalende. De friske og søte blomsterduftene er godt egnet til å fremkalle lyst, mens de beroligende essensene virker som et afrodisika ved å stimulere sansene og gi følelse av tilfredshet. Dufter som inneholder roseolje blir tradisjonelt også brukt til å rense kroppen.

Lidenskapelig

Den lidenskapelige bør la jasmin og ylang ylang være nøkkelingrediensene til en eksotisk opplevelse. Ylang ylang lukter som frisk såpe og kommer fra kronbladene på ylang ylang blomsten. Aromaen har sensuell effekt som er perfekt for en erotisk stemning. Disse duftene passer for lidenskaplige og varmblodige par med sin intense og kraftige lukt som stimulerer sansene til det ytterste.

Eksotisk

Eksotikeren har mange valg. Orkidé, solbær, syrin, lotusblomst og nøkkerose, samt sjasmin og azalea er alle eksotiske dufter som bringer tankene til reiser og fremmede kulturer. Sammen med essensen fra litt krydret kashmirtre og sedertre får man en dyp sensuell duft.

Sporty

For friskuser passer en duft av Sandeltre. Denne duften minner om naturen og passer for aktive og livlige personer som er klar for det meste. Hva med å la seg inspirere av det nordiske? En litt friskere, men likevel sensuell type duft kan bestå av en blanding av blant annet rips, jasmin, pion, fiol, grønn te, og sedertre.

Sjekk ut Kondomeriets utvalg av velduftende massasjeoljer!

Kilde: durex.com, kvindeshoppen.dk.