Glidemiddel - Den ultimate guiden

Hva er egentlig et glidemiddel og hvordan brukes det? Dette er guiden du trenger for å finne glidemiddelet som passer deg!

Et glidemiddel er et hjelpemiddel for å tilføre fukt på intime områder, slik at seksuelle aktiviteter skal foregå på en behagelig og deilig måte. Glid skaper en glatt og pirrende følelse ved forspill, under samleie og ved bruk av leketøy. Glidemiddel, er med andre ord, et must have! 

Artikkel-glidemiddel-guide-1.png

Artikkel-glidemiddelguide-knapp.png

I perioder kan det føles tørt 

Noen ganger kan kvinner føle at det ikke er nok fuktighet. Dette trenger ikke ha noe med manglende lyst å gjøre, men har en sammenheng med stress, menssyklus, alder, graviditet/amming, at man har drukket nok vann etc. Alt dette kan virke inn på hvor våt man er, derfor er det et godt tips å ha et glidemiddel innen rekkevidde.

Litt ekstra glid gir en spennende og annerledes følelse i den erotiske leken. Man kan for eksempel prøve en smakfull jordbærglid til oralsex, et silkeglatt silikonbasert glidemiddel til sameleie eller et kremete, vannbasert glid med leketøyet. Oljebaserte produkter som babyolje og massasjeolje anbefales ikke å bruke intimt, da dette påvirker den naturlige PH-balansen og kan føre til irritasjon, kløe og infeksjon. Olje kan også ødelegge materialet i både kondomer og leketøy.

Noen ganger er det ekstra viktig å bruke glidemiddel

Man kan smøre gliden direkte på leketøyet eller på seg selv (og eventuelt partneren). Når man bruker glidemiddel unngår man å irritere slimhinnene ved friksjon.

Ved analsex, både med leketøy og partner, er glidemiddel helt nødvendig. Analt er det nemlig ingen naturlig smøring, og for å unngå skader og ubehag må man hjelpe til med fuktigheten. Det finnes egne analglid. Disse er ofte litt drøyere i bruk og noen av disse inneholder litt bedøvende middel for å få ringmusklene til å slappe av. 

Artikkel-glidemiddel-guide2.png

blobid0.png

Som ordet antyder er vannbasert glid altså basert på vann, noe som er et naturlig supplement for kroppens egne sekreter. Et vannbasert glidemiddel er helt trygt å bruke sammen med alle typer leketøy, uansett materiale, på kondomer og til massasje av hele kroppen. I tillegg er det helt ufarlig å spise, derfor kommer de ofte med forskjellige smaker, i tillegg til helt nøytrale alternativer. Det setter heller ikke flekker på lakenet og tørker inn av seg selv så man slipper å måtte vaske det bort.

Luksus_glidemidler_samlebilde_på_rad.jpg

Silikonbasert glidemiddel er tyntflytende og klisser ikke, da det har de samme egenskapene som en olje. Glidemiddelet kan brukes sammen med kondomer, til full kroppsmassasje og intimmassasje, og er helt nøytralt. Det kan også brukes til leketøy som er laget i 100% rent silikonmateriale. Til andre leketøy av blandingsmaterialer anbefales vannbasert glid.

Silikongliden kan fint brukes til vanlig vaginalsex, og passer utmerket til analsex da det ikke blir borte underveis. Prøv silikonglid i dusjen og få en gledelig overraskelse, glidemiddelet blir nemlig ikke borte av seg selv ved kun vann. Når det skal vaskes bort fra penis og ytre kjønnslepper brukes bare en mild intimsåpe, så løses det opp umiddelbart. Husk at skjeden renser seg selv, slik at det ikke er nødvendig å vaske bort glidemiddelet innvendig.

Silikon og kroppen
Silikon er et stoff kroppen har svært høy toleranse for, og det brukes både i diverse matvarer (i ørsmå mengder), og som silikonimplantater. Silikonet i glidemidler trekker seg ikke inn i huden, og vil derfor ikke være skadelig på noen måte. Mange som kan reagere allergisk på enkelte glidemidler reagerer svært sjeldent på silikonbaserte glidemidler.

Hvor mye må jeg bruke av gangen?
Et silikonbasert glidemiddel er mer tyntflytende enn de vannbaserte, selv om nyere vannbaserte har mindre fortykningsmiddel i seg. Om man er ny på bruken av silikonglid kan det være lurt å prøve seg frem med doseringen, for man trenger ofte ikke så mye som man gjør når man bruker et vannbasert glidemiddel.

silikonbasert-boks.png

120112_Pride_original_glidemiddel_pride.jpg

 

Kopi av RABATTKODE JATAKK15 (4).png

I nyere tid har vi fått inn hybride glidemidler som inneholder både vann og silikon i ett. Disse typene glid er tykt som vannbaserte, klisser ikke og holder nesten like lenge som et silikonbasert glid. Fordelene med et hybridglid er at det er lettere å påføre, da det ikke renner av leketøyet eller penis ved påføring. De gir en god, kremaktig følelse som varer lenge. Hybridglidemidlene kan brukes til både vaginal- og analsex, sammen med kondomer og til massasje. Vær midlertidig oppmerksom på at enkelte leketøy kun bør brukes sammen med rent vannbasert glidemiddel.

108432_Luksus_sensitiv_glidemiddel.jpg

Glidemidler med smak fortsetter å vokse i popularitet. Dette er ikke uten grunn! Et glidemiddel med smak kan for noen være det lille ekstra som lager en pirrende stemning på soverommet. Man får en anledning til å smake og eksperimentere med hverandre. Den mest populære smaken er jordbær, men tidene forandrer seg og det kommer stadig spennende nyheter i butikk.

Noen glidemiddler har andre egenskaper, som for eksempel skal gjøre huden kjølig eller varm. Noen har jojobaolje tilsatt for å gi ekstra fuktighet. Det fins glidemidler som inneholder L’Arginine, et enzym som øker blodsirkulasjonen i penis og i skjeden for en mer opphissende sensasjon. Det er alltid en fare for at glidemiddler med tilsatte egenskaper, kan fremkalle en allergisk reaksjon. Så her må man teste ut på et lite område, før man tømmer flaska i begeistring. 

glidemiddel_med_smak_blandet.jpg

Er bruk av glidemiddel alltid ok?

Mange lurer på om bruk av glidemiddel kan forstyrre slimhinnene i skjeden og egenproduksjonen av fukt ved langvarig bruk, og svaret på dette er nei. Glidemiddel er et godt ekstra supplement hvis man ønsker ytterligere fuktighet, som ikke på noen som helst måte forstyrrer egenproduksjonen av glidemiddel.

Artikkel-glidemiddelguide-knapp.png