Fylle-sex

Nyttårsaften kan være ganske utsvevende for mange. Ta med deg disse forhåndsreglene for en sikrere feiring!

Alkoholen gjør oss mindre forsiktige og mer mottagelige for andres gunst. Forventninger, god stemning og berusende bobler kan få hvem som helst til å tenke litt utenfor sine egne grenser på selveste nyttårsaften. Pass på at du ikke må slite med mer enn et tungt hode dagen derpå. For ingen vil vel være den som ble fullest og klinte med tre av sine kollegaer, eller som sexdebuterte på toalettet på utestedet?

En uskyldig fest kan bli noe helt annet

Sex er en fin ting. Men spesielt unge møter store utfordringer når det kommer til kombinasjonen av alkohol og sex. Kombinasjonen av disse to i store doser er ikke nødvendigvis en god løsning. Alkohol hemmer evnen til å tenke rasjonelt og fornuftig, og etter hvert ser verden annerledes ut enn når man er edru. Det resulterer gjerne i at man ikke er fullt så nøye med hvem man anser som sin drømmedame eller drømmetype for kvelden. Det å ha sikker sex blir også mindre viktig.

En britisk undersøkelse avslørte at en av syv unge i alderen 16-24 hadde hatt ubeskyttet sex etter at de hadde drukket alkohol. En av ti husket ikke om de hadde hatt sex kvelden før.

Ubehagelige konsekvenser som graviditet og kjønnssykdommer kan bli resultatet. En undersøkelse viste at 60 prosent av unge voksne kvinner som hadde fått en kjønnssykdom, fikk den da de var alkoholpåvirket.

Regelen er at hvis det er noe du syns er ekkelt å gjøre når du er edru, er det fordi hjernen og kroppen din sender ut signaler for å beskytte deg. Ikke la partysesongen ødelegge det.

Pass på hverandre

Også risken for å bli seksuelt misbrukt øker dersom man er sterkt beruset. Likevel er det viktig å huske at ingen verken fortjener eller ber om å bli seksuelt misbrukt selv om man er påvirket. Det kan faktisk være straffbart å ha sex med en som er for full til å gjøre motstand.

Her er tre råd å ta med seg til neste festlighet:

1) Pass på hverandre!
Sørg for at en av dere er så edru at den kan passe på de andre. Dra heller aldri fra hverandre på byen eller fest.

2) Pass på drinkene.
La aldri drinker stå mens dere er og danser. Ta heller aldri imot drinker fra folk dere ikke kjenner.

3) Avtal med hverandre.
Avtal på forhånd hva slags planer dere ønsker for kvelden mens dere er edrue.

4) Om du likevel er interessert
Uansett om du vet du at det er en sjanse for et seksuelt møte eller ikke, vær på den sikre siden og ta med deg et kondom. 

Kondomer finner du her på nett og i Kondomeriets butikker.

Kilde: teenadvice.about.com, Ashley Rondini