Faker du orgasmer? Slutt med det! | Kondomeriet

Faker du orgasmer? Slutt med det!

Du er ikke alene om å holde nattlige forestillinger under dyna. Ny forskning viser at nesten alle kvinner har gjort det.

Det hele begynte kanskje med dårlig sex og et ønske om å få det fort overstått. Rett å slett for å ikke lage noe styr, eller såre partneren din, faket du derfor en orgasme. Tiden går, og du faker enda en. Og så en til. Og enda en. Et halvt år senere er du lei av å spille skuespill, med null anelse hvordan du skal slutte og hvordan du skal fortelle det til partneren din. 

fakerduorgasme-forside.jpg

Nesten alle har gjort det

Det du kan trøste deg med er at nesten alle har gjort det. Ifølge en britisk undersøkelse, har de aller fleste kvinner faktisk faket en orgasme i løpet av sitt liv. Men det vi virkelig trenger å komme til bunns her er, hvorfor gjør man det?

Det kan være mange grunner til man ender opp med å fake en orgasme, men her er de aller mest vanlige grunnene til det: 

  • Du synes det er flaut at du ikke kommer
  • Du tør ikke å si det til sengepartner i frykt for at de skal bli skuffet
  • Du ønsker å få det fort overstått
  • Du har faket det tidligere

Det er likevel én holdning som avgjør hvor stor sannsynligheten er for gjentagelse, ifølge undersøkelsen, og det er; feminisme. Undersøkelsen viste nemlig at de med et mer tradisjonelt syn på kjønnsroller, var også mer tilbøyelig til å fake en orgasme, for å innfri forventninger. De som så på seg selv som feminister derimot, jukset ikke med orgasmen i like stor grad. Studien intervjuet 463 heterofile, britiske kvinner med en gjennomsnittsalder på 38 år, og ble publisert i Archives of Sexual Behaviour.

Så hvordan slutter man med det? 

Snakk om det

Kvinner fortjener også orgasme under samleie, på lik linje med menn. Men det er ikke dermed sagt at det er menn som skal “gi det” til kvinner. Kvinner må selv sørge for å finne ut hva de trenger i senga og kommunisere dette tydelig. Tør å ta mer plass på soverommet! 

Ved å late som om du kommer, for å ende et ligg, ender du heller opp med å forsterke akkurat den atferden i senga som ikke tilfredsstiller deg – og kanskje heller ikke fremtidige partneren til den personen? Det er synd for alle. Ikke vær redd for å fortelle partner hva du foretrekker og legg bort tankene om at "du bruker for lang tid" på å komme. Nytelse er ikke meningen å være ferdig på 1 sekund - og de aller fleste partnere har ikke noe i mot å bruke litt tid. 

Å fortelle partneren at du har faket orgasmer i et halvt års tid, er ikke lett. Men fordelene er mange. Først og fremst at du slipper å lyve mer. I tillegg har dere mulighet til å snakke åpent om sexlivet deres. Det kan være ubehagelig i begynnelsen, men det må til for at dere begge skal oppnå et tilfredsstillende sexliv. Vi lover at det er verdt det!

par-ligger-sammen-i-seng.jpg

Klitorismassasje – ta saken i egne hender

Heterofile menn får orgasme 95 prosent av gangene de har sex, mens heterofile kvinner får orgasme bare 65 prosent av tiden. Lesbiske kvinner får derimot orgasme 86 % av gangene, ifølge en stor undersøkelse fra USA (2017).

Det er dermed ikke noe som tilsier at ikke kvinner kan oppnå orgasme oftere, og bli mer fornøyd med sexlivet! Her er det ofte en enkel ting som har blitt glemt: Klitoris. 

De fleste kvinner trenger klitorisstimuli under samleie for å oppnå orgasme, og det er veldig enkelt å massere sin egen klitoris under akten. Partner syns garantert at det er sexy å se på, og du kan gi deg selv en orgasme. 

Blir du sliten i fingrene eller trenger mer stimuli, kan du bruke en klitorisvibrator. Vips, så kommer du også. På ekte.

Klitoris_3d.jpg

sjekkutsexleketøy-knapp.png