Ereksjon og potens

En ereksjon kan variere mye, alt fra en halvslapp en til en full erigert tilstand. Alle dager er ikke like for kroppen og da vil også ereksjonen kunne være forskjellig fra gang til gang.

Noen ereksjoner står rett opp mot navelen, noen står rett ut fra kroppen og hos noen henger den nedover også når man har en ereksjon. Alle veier er like naturlige

Ereksjonssvikt

Ereksjonssvikt kan skje av forskjellige grunner. Hos yngre menn skjer dette oftest fordi man er nervøs og ny på dette med sex. Kanskje man ikke er helt trygg på seg selv eller kroppen sin, eller man fokuserer for mye på hva andre tenker om seg. Det er svært sjeldent noe galt med kroppen i ung alder, så at den ikke står når man vil kan egentlig ikke klassifiseres som en ereksjonssvikt.

Mens hos de mer voksne kan en ereksjonssvikt være av samme grunn som hos den yngre garden, men også sykdom, medisiner, operasjon eller lignende kan gi ereksjonssvikt. Vi anbefaler alle å snakke dersom problemet vedvarer, slik at man kan finne ut hva årsaken er.

Vi selger hjelpemidler som ereksjonsring, potenskremer og potenspiller. Disse er i all hovedsak ment for å piffe opp sexlivet litt ekstra etter en hard dag på jobb, og ikke ment som en løsning på et vedvarende problem.

For tidlig utløsning

Mange menn sliter med for tidlig utløsning. Det finnes kremer som gjør penis mindre følsom slik at man kan utsette utløsningen noen minutter. Kremene fungerer lokalt og smøres på før samleiet. Man bør unngå å få krem i skjeden hennes, kremen bedøver nemlig henne også og det er nok det stikk motsatt av det hun vil.

Kremen bør ikke brukes som en varig løsning dersom man opplever at problemet vedvarer.

Trene seg opp

Når man er ung og hormonene herjer i kroppen må man lære seg å lytte til alle signalene for å holde styr på selve utløsningen. De aller fleste “øver” en del på dette i noen år før de tar neste skritt inn i de voksenes verden.

Det er lurt å trene på å skifte hastighet og grep for å kunne holde på i noen minutter. Det samme er viktig under et samleie hvor penis får variert stimuli alt etter hvilken stilling og hastighet man beveger seg i. Kjenner man at man er på vei mot en orgasme bør dere skifte stilling, og også fokus. En del sitter mentalt. Har man for mye fokus på det som foregår kan det også være en grunn til at man kommer for tidlig.

Muskeltrening kan også være til god hjelp. Stram opp bekkenmuskulaturen ved å stramme og slippe muskelen sånn at penis vipper opp og ned. Trening gjør mester, ikke alle får det til de første gangene. Man må kjenne litt ekstra etter hvilken muskel man skal fokusere på. Bekkenmuskelen er den muskelen menn bruker for å kunne kontrollere utløsningen.

Visste du…

… at menn kan få orgasme uten å få utløsning samtidig, og omvendt. Tantrisk sex bygger på nettopp dette.